Filtriranje
hr en de
0 0
0 0
Početna Proizvodi Knjige Arhitektura i urbanizam ARHITEKTONIKA PAPE SIKSTA V. = THE ARCHITECTONICS OF POPE SIXTUS V

ARHITEKTONIKA PAPE SIKSTA V. = THE ARCHITECTONICS OF POPE SIXTUS V

Šifra: 418953
(0)Ostavi recenziju
Godina izdanja: 2010
Država: HRVATSKA
Jezik izdanja: hrvatski
Uvez: Tvrdi uvez + ovitak
Broj stranica: 439
Format: 31 cm
ISBN: 978-953-6271-67-2
Cijena
$ 82,18

U klubu štedite $ 2,47.

U cijenu je uključen PDV. Za Europsku Uniju od 01.07.2021. cijena proizvoda i poštarine može varirati prema stopi poreza za zemlju isporuke.

Želite li uštedjeti $ 2,47 na ovoj narudžbi i postati član Dominović kluba?

Dostupno u roku 1-7 dana
O knjizi
Knjiga Arhitektonika pape Siksta V. u zajedničkom izdanju Art studija Azinović i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti raskošno je opremljena izvrsnim likovnim materijalom sačinjenim od recentno nastalih fotografija i tlocrta pojedinih lokaliteta, ali i reprodukcija originalnih odnosno starih slika, skica, crteža ili pak grafika. Dvojezičan tekst (hrvatski i engleski) podijeljen je u trinaest logično osmišljenih poglavlja: Prolog, Ideacija, Podrijetlo, Villa Montalto, Revitalizacija Rima, Lateranska palača, Kvirinalska palača, Vatikanska palača, Rimski obelisci, Vatikanska biblioteka, Kupola crkve Svetog Petra, Crkva Svetog Jeronima i Epilog. Već se iz samih naslova poglavlja može nazrijeti koliko je Siksto V. bio važan za Rim kakav danas doživljavamo. Mutnjaković teze razlaže sustavno i razumljivo, a stil mu je sve prije nego suhoparan. Papini biografski podaci, naime, na zanimljiv način nadopunjuju stručne arhitektonsko-urbanističke analize, a nijednoga trenutka ne gubi se iz vida ni važan povijesni kontekst. Čitanjem knjige čitatelj je u mogućnosti mnogo toga doznati i naučiti, a da pritom i nije svjestan vlastitoga učenja. Upravo zbog toga valja je podjednako preporučiti i studentima arhitekture odnosno povijesti umjetnosti i zainteresiranim laicima. Arhitekt Andrija Mutnjaković rođen je u Osijeku. Dobitnik je nagrade Vladimir Nazor za životno djelo. Objavio je više knjiga, među kojima je i 'Endemska arhitektura'. Papa Sixtus V (1521-1590) u vrijeme svog petogodišnjeg pontifikata uspio je urbanističkom revitalizacijom Rima i gradnjom reprezentativnih palača, načiniti od Rima primarni uzorak novovjekovnog grada koji će bitno utjecati na formiranje europskih gradova. Njegov opus prezentiran je u nekoliko poglavlja knjige: Prologue, Ideation, Villa Montalto, The Revitalisation of Rome, The Lateran Palace, The Quirinal Palace, The Vatican Palace, Roman Obelisks, The Vatican Library, The Dome of Saint Peter`s Basilica, The Church of Saint Jerome, Epilog. Autor knjige je istaknuti hrvatski arhitekt Andrija Mutnjaković, afirmiran projektom Nacionalne biblioteke Kosova u Prištini, objavljenim knjigama o povijesti renesansne arhitekture, te istraživanjima budućnosti arhitekture u knjizi o kinetičkoj arhitekturi.
Komentari
Ocjena proizvoda
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Česta pitanja
Koji je rok isporuke paketa?

Naručeni proizvodi isporučuju se u roku od 5 radnih dana. Ukoliko neki od proizvoda nije odmah dostupan za isporuku, kupac će o tome biti obaviješten u procesu kupnje. Više informacija o dostavi možete pronaći ovdje.

Dostavljate li u inozemstvo?

Da, dostavu vršimo u sve zemlje svijeta. Informacije o cijenama dostave za pojedine zemlje možete vidjeti ovdje.

Koja je cijena dostave?

Cijena dostave u Republici Hrvatskoj i Sloveniji je 4 € | 30,14 kn, a za narudžbe u iznosu većem od 55 € | 414,30 kn dostava je besplatna. Za više informacija o cijeni dostave u Hrvatskoj i u inozemstvu možete provjeriti ovdje.

Mogu li narudžbu s osobnim preuzimanjem preuzeti na dan kreirane narudžbe?

Svakom kupcu javimo kada su knjige spremne za preuzimanje pa je potrebno pričekati našu obavijest putem e-maila ili telefonskog broja koji ste ostavili kao kontakt u Vašoj narudžbi.

Ne snalazim se u webshop-u, mogu li nekim drugim putem napraviti narudžbu?

Ukoliko imate bilo kakvih problema vezanih uz web narudžbu, uvijek nas možete kontaktirati putem našeg e-maila: [email protected] i telefona: 01 6130 112. Tim putem možete napraviti i narudžbu, a potrebni podatci za narudžbu su: ime i prezime, adresa za dostavu, e-mail i telefonski broj.

Klub vjernih članova

Pravim ljubiteljima knjiga pripremili smo posebni tretman u Dominović Klubu vjernosti.

Članove našeg kluba častimo popustima i pamtimo sve njihove narudžbe.

Saznaj više

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.