Filtriranje
hr en de
0 0
0 0
Početna Proizvodi Knjige Religija ARHITEKTURA FRANJEVAČKIH CRKAVA U ISTRI (PULI, POREČU I PAZINU) I NA OTOCIMA KVARNERSKOG ZALJEVA (KRKU, CRESU, RABU I PAGU) DO KRAJA 16. STOLJEĆA

ARHITEKTURA FRANJEVAČKIH CRKAVA U ISTRI (PULI, POREČU I PAZINU) I NA OTOCIMA KVARNERSKOG ZALJEVA (KRKU, CRESU, RABU I PAGU) DO KRAJA 16. STOLJEĆA

Šifra: 313244
(0)Ostavi recenziju
Godina izdanja: 2019
Država: HRVATSKA
Jezik izdanja: engleski
Uvez: Meki uvez
Broj stranica: 187
Format: 31 cm
ISBN: 978-953-8082-42-9
Cijena
$ 20,89

U klubu štedite $ 0,63.

U cijenu je uključen PDV. Za Europsku Uniju od 01.07.2021. cijena proizvoda i poštarine može varirati prema stopi poreza za zemlju isporuke.

Želite li uštedjeti $ 0,63 na ovoj narudžbi i postati član Dominović kluba?

Dostupno u roku 1-7 dana
O knjizi
„Arhitektura franjevačkih crkava u Istri (Puli, Poreču i Pazinu) i na otocima Kvarnerskog zaljeva (Krku, Cresu, Rabu i Pagu) do kraja 16. stoljeća“, autora dr. sc. Damira Demonje, znanstvena je monografija posvećena arhitekturi franjevačkih crkava u Istri i na otocima Kvarnerskog zaljeva do kraja 16. stoljeća u kojoj su na hrvatskom i engleskom jeziku predstavljeni rezultati autorovog dugogodišnjeg rada na ovoj izuzetnoj temi. Sustavno je obrađeno 11 franjevačkih crkava u Puli, Poreču, Pazinu, Krku, Cresu, Rabu i Pagu, koje su smještene u povijesno-prostorni okvir, protumačeno je oblikovanje franjevačke arhitekture u svjetlu razvoja franjevačkog reda, s osvrtom na prethodnu najvažniju literaturu o istraživanjima franjevačkih crkava na proučavanom području. Potom je napravljena arhitektonska i tipološka interpretacija franjevačkih crkava, detaljno su analizirani i predstavljeni elementi arhitekture, te su obrađeni ishodište, razvoj i kontinuitet te franjevačke arhitekture. Nakon zaključnih razmatranja detaljan je popis korištene literature i u prilogu katalog tipološki klasificiranih franjevačkih crkava na obrađivanom području. Provedenim analizama, raspravom o podrijetlu, prikazom razvoja i kontinuiteta franjevačkih crkava u Istri i na otocima Kvarnerskog zaljeva, od sredine 13. do kraja 16. stoljeća, ukazana su zajednička obilježja i regionalne odlike navedenih crkava, čime je pojašnjena njihova uloga i značenje u prostoru, te njihova važnost u sklopu nacionalne sakralne arhitektonske baštine. Riječ je o knjizi koja je nastala temeljem autorove prerade i dopune već objavljenih znanstvenih tekstova o toj temi u časopisu „Histria Archaeologica“. Kako do sada na hrvatskom jeziku nije bila objavljena cjelovita sustavna obrada franjevačkih crkava, bilo je važno i svrhovito objedinjavanje cjelovitog korpusa istraživanja franjevačkih crkava u Istri i na otocima Kvarnerskog zaljeva u zasebnoj monografiji. Ova knjiga ima višestruku kulturnu vrijednost i namijenjena je u prvom redu znanstvenicima, istraživačima i studentima, ali će zasigurno naći svoju publiku i kod svih zaljubljenika u spomeničku baštinu.
Komentari
Ocjena proizvoda
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Česta pitanja
Koji je rok isporuke paketa?

Naručeni proizvodi isporučuju se u roku od 5 radnih dana. Ukoliko neki od proizvoda nije odmah dostupan za isporuku, kupac će o tome biti obaviješten u procesu kupnje. Više informacija o dostavi možete pronaći ovdje.

Dostavljate li u inozemstvo?

Da, dostavu vršimo u sve zemlje svijeta. Informacije o cijenama dostave za pojedine zemlje možete vidjeti ovdje.

Koja je cijena dostave?

Cijena dostave u Republici Hrvatskoj i Sloveniji je 4 € | 30,14 kn, a za narudžbe u iznosu većem od 55 € | 414,30 kn dostava je besplatna. Za više informacija o cijeni dostave u Hrvatskoj i u inozemstvu možete provjeriti ovdje.

Mogu li narudžbu s osobnim preuzimanjem preuzeti na dan kreirane narudžbe?

Svakom kupcu javimo kada su knjige spremne za preuzimanje pa je potrebno pričekati našu obavijest putem e-maila ili telefonskog broja koji ste ostavili kao kontakt u Vašoj narudžbi.

Ne snalazim se u webshop-u, mogu li nekim drugim putem napraviti narudžbu?

Ukoliko imate bilo kakvih problema vezanih uz web narudžbu, uvijek nas možete kontaktirati putem našeg e-maila: [email protected] i telefona: 01 6130 112. Tim putem možete napraviti i narudžbu, a potrebni podatci za narudžbu su: ime i prezime, adresa za dostavu, e-mail i telefonski broj.

Klub vjernih članova

Pravim ljubiteljima knjiga pripremili smo posebni tretman u Dominović Klubu vjernosti.

Članove našeg kluba častimo popustima i pamtimo sve njihove narudžbe.

Saznaj više

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.