Filtriranje
hr en de
0 0
0 0
Početna Proizvodi Knjige Pravo i zakoni BANKOVNI I FINANCIJSKI UGOVORI

BANKOVNI I FINANCIJSKI UGOVORI

Šifra: 429660
(0)Ostavi recenziju
Godina izdanja: 2017
Država: HRVATSKA
Jezik izdanja: hrvatski
Uvez: Tvrdi uvez
Broj stranica: 1325
Format: 25 cm
ISBN: 978-953-234-246-8
Nakladnik: NARODNE NOVINE
Cijena
$ 76,61

U klubu štedite $ 2,30.

U cijenu je uključen PDV. Za Europsku Uniju od 01.07.2021. cijena proizvoda i poštarine može varirati prema stopi poreza za zemlju isporuke.

Želite li uštedjeti $ 2,30 na ovoj narudžbi i postati član Dominović kluba?

Dostupno odmah
O knjizi
Prvo izdanje ove knjige objavljeno je 2007. godine. Nakon njezina izdavanja donesen je znatan broj propisa kojima su u hrvatski pravni poredak unesena - pa i doslovno - rješenja sadržana u općim pravnim aktima Europske unije, a stavljeni su izvan snage propisi koji su vrijedili prije. Općenito govoreći, uređenje pravnih poslova sa stajališta privatnog prava nije u središtu interesa ujednačavanja prava na području Europske unije, nego opći pravni akti Europske unije izabrana pravna pitanja i institute uređuju poglavito sa stajališta javnog prava. Međutim, ti pravni akti i hrvatski propisi kojima se oni recipiraju i kojima se njihov sadržaj unosi u hrvatski pravni poredak, značajno utječu i na pravne poslove. Slika više pravnih poslova prikazanih u prvom izdanju ove knjige time je de lege lata postala izmijenjena i izmjena slike tih pravnih poslova jedan je od glavnih razloga koji su doveli do ovog drugog - izmijenjenog i dopunjenog - izdanja. Izmijenjena slika tih pravnih poslova manje je oštra odnosno jasna, no što je bila prije izmjena. Takva je zbog niza nedostataka u tekstovima velikog dijela propisa kojima je sadržaj Direktiva EU unesen u hrvatski pravni poredak. Ti propisi - napose u području bankarstva i financija - pretežno doslovce ili skoro doslovce slijede Direktive EU i to ne samo sadržajno, nego i jezično i strukturno, te ne vode računa ni o ustaljenoj i razumljivoj pravnoj terminologiji niti o koherentnosti hrvatskoga pravnog poretka. Jezik kojim su pisani i njihova rješenja neobično često su nejasni i proturječni samima sebi i rješenjima sadržanim u drugim propisima. Time ne doprinose pravnoj sigurnosti - koja je jedan od glavnih doprinosa prava dobrom ukupnom stanju pojedinca i društva - nego upravo suprotno. Iako ih institucije ovog društva i njegovo opće stanje ničime ne potiču na to, autori tekstova u ovoj knjizi ustvari pokušavaju povećati pravnu sigurnost. Njihovi prikazi i raščlambe pokušavaju otkloniti nedostatke propisa i tumačenjima odnosno objašnjenjima učiniti ih jasnijim, a rezultate primjene u praksi predvidljivijim, što neprijeporno doprinosi pravnoj sigurnosti. Najtoplije im zahvaljujem na sudjelovanju. Sudjelovanje više autora, mlađa dob dijela autora i njihov pristup - koji pokazuje svijest o važnosti čuvanja korijena, temelja i glavnih pravila i načela obveznog prava i njihovo uvažavanje - značajno doprinose nadi u budućnost hrvatskoga pravnog poretka kao poretka u kojem pravna sigurnost povećava dobro stanje čovjeka i društva. Za lakše snalaženje u knjizi navodimo da je na početku knjige na str. VII naveden pregled sadržaja knjige dok se prošireni, potpuni sadržaj svakog potpoglavlja nalazi na njegovu početku. prof. dr. sc. Zvonimir Slakoper
Komentari
Ocjena proizvoda
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Česta pitanja
Koji je rok isporuke paketa?

Naručeni proizvodi isporučuju se u roku od 5 radnih dana. Ukoliko neki od proizvoda nije odmah dostupan za isporuku, kupac će o tome biti obaviješten u procesu kupnje. Više informacija o dostavi možete pronaći ovdje.

Dostavljate li u inozemstvo?

Da, dostavu vršimo u sve zemlje svijeta. Informacije o cijenama dostave za pojedine zemlje možete vidjeti ovdje.

Koja je cijena dostave?

Cijena dostave u Republici Hrvatskoj i Sloveniji je 4 € | 30,14 kn, a za narudžbe u iznosu većem od 55 € | 414,30 kn dostava je besplatna. Za više informacija o cijeni dostave u Hrvatskoj i u inozemstvu možete provjeriti ovdje.

Mogu li narudžbu s osobnim preuzimanjem preuzeti na dan kreirane narudžbe?

Svakom kupcu javimo kada su knjige spremne za preuzimanje pa je potrebno pričekati našu obavijest putem e-maila ili telefonskog broja koji ste ostavili kao kontakt u Vašoj narudžbi.

Ne snalazim se u webshop-u, mogu li nekim drugim putem napraviti narudžbu?

Ukoliko imate bilo kakvih problema vezanih uz web narudžbu, uvijek nas možete kontaktirati putem našeg e-maila: [email protected] i telefona: 01 6130 112. Tim putem možete napraviti i narudžbu, a potrebni podatci za narudžbu su: ime i prezime, adresa za dostavu, e-mail i telefonski broj.

Klub vjernih članova

Pravim ljubiteljima knjiga pripremili smo posebni tretman u Dominović Klubu vjernosti.

Članove našeg kluba častimo popustima i pamtimo sve njihove narudžbe.

Saznaj više

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.