Filtriranje
hr en de
0 0
0 0
Početna Proizvodi Knjige Povijest Svjetska povijest BEČKI KONGRES 1814./1815.: historiografske refleksije o 200. obljetnici

BEČKI KONGRES 1814./1815.: historiografske refleksije o 200. obljetnici

Šifra: 238410
(0)Ostavi recenziju
Godina izdanja: 2016
Država: HRVATSKA
Jezik izdanja: hrvatski
Uvez: Tvrdi uvez
Broj stranica: 227
Format: 22,5 cm
ISBN: 978-953-340-036-5
Cijena
$ 30,64

U klubu štedite $ 0,92.

U cijenu je uključen PDV. Za Europsku Uniju od 01.07.2021. cijena proizvoda i poštarine može varirati prema stopi poreza za zemlju isporuke.

Želite li uštedjeti $ 0,92 na ovoj narudžbi i postati član Dominović kluba?

Dostupno odmah
O knjizi
Bečki kongres 1814./1815. godine (zasjedao od 18. rujna 1814. do 9. lipnja 1815.) predstavlja završetak jednog burnog razdoblja europske povijesti koje je započelo Francuskom revolucijom 1789. godine. Upravo će, nakon gotovo 20 godina ratovanja s Napoleonom u više protufrancuskih koalicija, rezultati ovog Bečkog kongresa iz 1815. donijeti Europi mir za sljedećih tridesetak godina. Stoga taj skup ima izrazito važnu političku ulogu, napose u europskoj diplomatskoj povijesti. Bečki kongres ostavio je traga i u historiografiji. Rekapitulirati novije historiografske poglede na Bečki kongres povodom njegove dvjestogodišnjice bila je zadaća Zbornika radova Bečki kongres 1814./1815. Historiografske refleksije o 200. obljetnici priređivača Marka Trogrlića i Edija Miloša s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu. Djelo se sastoji od uvodnika i sedam priloga domaćih i stranih povjesničara, na hrvatskom, talijanskom, slovenskom i francuskom jeziku. Uvodnik je napisao Marko Trogrlić a svoje doprinose Zborniku dali su (poredani ovdje po abecednom redu) sljedeći autori: Stjepan Ćosić (Split): (Dubrovačka Republika kao žrtva Bečkoga kongresa), Brigitte Mazohl (Innsbruck): „Chi decide - chi no? Le reti di relazioni tra potere e impotenza al Congresso di Vienna“ (Tko odlučuje, a tko ne odlučuje? Mreže odnosa između moći i nemoći na Bečkom kongresu), Stefan Malfèr (Beč): „Metternich, il Congresso di Vienna e il Lombardo-Veneto“ (Metternich, Bečki kongres i Lombardo-Venecija), Edi Miloš (Split): „Dernières nouvelles“ du Congrès de Vienne, La contribution des historiens français au bicentenaire“ („Zadnje vijesti“ s Bečkog kongresa, Doprinos francuskih historiografa dvijestotoj obljetnici), Andrej Rahten (Maribor): „Ljubljanski kongres in razvoj Metternichova sistema“, Roberto Regoli (Rim): „Ercole Consalvi e lo stato della Chiesa nel Congresso di Vienna“ (Ercole Consalvi i Papinska država na Bečkom kongresu) te Josip Vrandečić (Split): „Geostrateški potencijal Dalmacije za Restauracije (1815.-1848.)“. Uz svaki prilog u ovom Zborniku nalaze se opširniji sažetci na engleskom jeziku koji će olakšati pristup stranim čitateljima. Zbornik sadržava osim toga i Završni dokument Bečkoga kongresa / Acte Final du Congrès de Vienne (na hrvatskom jeziku) kao i preslik zadnje stranice ovog dokumenta s imenima njegovih potpisnika. Svrha ovog Zbornika radova, privlačnog i po pomno odabranim ilustracijama koje ga sadržajno dodatno obogaćuju te kazalom imena i mjesta, jest potaknuti na nove, šire i dublje historiografske uvide u vezi Bečkoga kongresa. On može poslužiti takvim iskoracima. I imena autora i teme koje su oni ovdje obradili žele pridonijeti takvoj refleksiji. Jezici pak na kojima su radovi napisani, na simboličkoj razini, žele ukazati da ju je potrebno razvijati u široj komparativno-historijskoj perspektivi. Pritom rabljena višejezična Bibliografija, sabrana na jednom mjestu na kraju Zbornika, može nedvojbeno poslužiti kao koristan i pouzdan vodič.
Komentari
Ocjena proizvoda
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Česta pitanja
Koji je rok isporuke paketa?

Naručeni proizvodi isporučuju se u roku od 5 radnih dana. Ukoliko neki od proizvoda nije odmah dostupan za isporuku, kupac će o tome biti obaviješten u procesu kupnje. Više informacija o dostavi možete pronaći ovdje.

Dostavljate li u inozemstvo?

Da, dostavu vršimo u sve zemlje svijeta. Informacije o cijenama dostave za pojedine zemlje možete vidjeti ovdje.

Koja je cijena dostave?

Cijena dostave u Republici Hrvatskoj i Sloveniji je 4 € | 30,14 kn, a za narudžbe u iznosu većem od 55 € | 414,30 kn dostava je besplatna. Za više informacija o cijeni dostave u Hrvatskoj i u inozemstvu možete provjeriti ovdje.

Mogu li narudžbu s osobnim preuzimanjem preuzeti na dan kreirane narudžbe?

Svakom kupcu javimo kada su knjige spremne za preuzimanje pa je potrebno pričekati našu obavijest putem e-maila ili telefonskog broja koji ste ostavili kao kontakt u Vašoj narudžbi.

Ne snalazim se u webshop-u, mogu li nekim drugim putem napraviti narudžbu?

Ukoliko imate bilo kakvih problema vezanih uz web narudžbu, uvijek nas možete kontaktirati putem našeg e-maila: [email protected] i telefona: 01 6130 112. Tim putem možete napraviti i narudžbu, a potrebni podatci za narudžbu su: ime i prezime, adresa za dostavu, e-mail i telefonski broj.

Klub vjernih članova

Pravim ljubiteljima knjiga pripremili smo posebni tretman u Dominović Klubu vjernosti.

Članove našeg kluba častimo popustima i pamtimo sve njihove narudžbe.

Saznaj više

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.