Citadela libri - Novo u Knjižari Dominović!

U našoj raznovrsnoj ponudi sada možete pronaći i naslove izdavača CITADELA LIBRI d.o.o. poput knjige BORBA ZA MOĆ: POLITIKA, UMJETNICI I PUBLIKA: društveni aspekti razvoja Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Sveukupnu ponudu pogledajte ovdje.

Citadela libri d.o.o. je nova mala obiteljska  specijalizirana izdavačka kuća koja vjeruje u pravo na lijepo/dobro/sveto u umjetnosti i zato objavljuje kvalitetne, nepravedno zanemarene ili nepoznate pisce koji u svojim djelima afirmiraju temeljne ljudske vrijednosti. Specijalizirana je za kazalište i povijest. U kazalištu se  vraća tradicionalnom, dramskom kazalištu, onome koji  djelima pročišćava i uzdiže onog koji čita/gleda, te teoriji koja  jasno definira  pojmove i pokušava dati neke odgovore o svijetu  oko nas.  

Objavljene knjige:
1.    Rajmund Kupareo, Prebivao je među nama. Tri suvremena prikazanja o jednom davnom događaju, (2019.)
2.    Denis Peričić, Ima jena vekša sila. Netopir i Pekel na zemli, dva suvremena kajkavska mirakula, (2019.)
3.    Nadira Puškar, Suze u publici. Katarza u suvremenoj auto/biografskoj američkoj drami, (2020.)
4.    Miriam Mary Brgles, Borba za moć: politika, umjetnici i publika. Društveni aspekti razvoja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, (2020.)

U pripremi:
1.    Sanja Nikčević, Istina i laži o kanonu ili kako smo zbog svjetonazora izgubili pravo na lijepo/dobro/sveto u umjetnosti
2.    Vinko Foretić, Povijest Korčule 1

 

Komentari

(0)
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.