Kako izaći iz ‘’krize ne-čitanja’’?

Ljubitelji pisane riječi znaju koliko je opuštajuće zadubiti se u knjigu. Strastveni čitači, ali i oni povremeni, uživaju u knjigama na svim lokacijama i u svim godišnjim dobima. Svima se ponekad dogodi da zapnete u krizu ne-čitanja, što kada ste zapeli i nikako se ne možete vratiti u čitanje? Donosimo vam nekoliko savjeta da se lakše vratite svojim omiljenim djelima.

Najjednostavniji način za povratak u čitanje je promijeniti način uživanja u knjigama, ali ne odreći se knjiga – a za to je najjednostavniji način audioknjiga. Upalite si neki novi roman, poeziju, priručnik dok radite nešto drugo, primjerice vozite se na posao. Jednom kada se uživite u priču, vratit će vam se želja za uživanjem u omiljenim knjigama.

Već kada je riječ o omiljenim knjigama, najbolji način za izaći iz krize ne-čitanja je povratak omiljenoj knjizi. Uz nju nas vežu posebni pozitivni osjećaji što nas podsjeća na ljepotu čitanja. Uzmite u ruku vašu omiljenu knjigu i gledajte kako će vas uspješno vratiti u čitanje.

Ako slučajno niste uspjeli prebroditi vašu čitalačku krizu omiljenom knjigom, preporučujemo vam da malo promijenite žanr. Možda ste strastveni čitači krimića ili putopisa, ali ste se zasitili slične tematike, a da toga niste ni svjesni. Probajte izaći iz svoje čitalačke comfort zone i posegnite za nekim romanom koji vas do sada nije privlačio. Također, ako ste novi u svijetu knjiga, postoji mogućnost kako još niste pronašli žanr koji vam odgovara.

Poseban savjet koji imamo za vas je – nemojte se opterećivati! Često čitalačka kriza dolazi upravo iz pritiska kojeg stvorimo sami sebi da moramo pročitati sve što nam je na popisu ili osjećamo dužnost da pročitamo knjigu do kraja koju smo započeli. Odbacite sva ta ograničenja! U redu je ako promijenite vaš popis knjiga ili ako stanete s knjigom koja vam se ne sviđa. Nekada su baš spremni za nove romane koji će u nama probuditi strast za čitanjem.

Strast za čitanjem i nove romane pronađite u KNJIŽARI DOMINOVIĆ. U njihovom bogatom opusu stranih i domaćih romana, klasika i novih izdanja, zasigurno ćete pronaći upravo ono što tražite. Ako niste sigurni što tražite, priupitajte njihovo osoblje koje će vam rado priskočiti u pomoć i preporučiti vaš novi omiljeni roman. Knjižara DOMINOVIĆ već dugi niz godina djeluje kao utočište ljubiteljima knjiga i donosi najbolje iz svih žanrova, na nekoliko jezika. Izađete li iz Knjižare Dominović, sigurni smo kako ćete izaći i iz krize ne-čitanja.

Komentari

(0)
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.