Putovanja svijetom kroz stranice putopisa

Jeste li znali da najkraće putovanje avionom na svijetu traje samo 2 minute, a da je najduže (ono od Singapura do Newarka) čak 18,5 sati? Ako trenutno niste u mogućnosti ili raspoloženju upustiti se u veliko putovanje, ne znači da ne možete putovati iz udobnosti vlastitog doma. Preporučujemo vam da se uputite na putovanje kroz stranice putopisa. Donosimo vam pregled ovogodišnjih hit (putopisnih) putovanja.

Naše prvo putovanje započinje u Iranu, zemlji domaćinu čak 24 različitih mjesta koji su zaštićeni pod UNESCOM. Za upoznavanje prekrasnog Irana i svih čari njegove kulture – odaberite putopis Ivana Đogića: Iran u prezentu. Na nešto više od 250 stranica pronađite sve što vas je ikada zanimalo o ovoj šarmantnoj, neshvaćenoj i zabavnoj zemlji. Ako želite uživati u Iranu, ali iz motorističko-planinarske perspektive, ubacite u petu brzinu uz Hrvoja Rupčića  „ U zemlji plemenitih ljudi“.

Za prekooceansko putovanje, preporučujemo vam put u Južnu Ameriku kroz oči velikog lijevog revolucionara Che Guevare. Jasen Boko će u knjizi „Latinskom Amerikom uzvodno“ povesti vas na putovanje duže od 50.000km kako bi posjetio sva ključna mjesta njegovog života. Pokažete li daljnji interes za Latinsku Ameriku, Marko Pogačar u knjizi „Latinoamericana“ okupio je mnoštvo zanimljivih ljudi i opisao njihov život kako bi oslikao svakodnevni život ovih prekrasnih zemalja. 

Nakon obilaska Azije i Južne Amerike, vrijeme je za osunčanu Afriku. Kontinent koji očarava svojom poviješću, posebnom kulturom, bogatom vegetacijom i dom je brojnim životinjskim vrstama, samo čeka da ga otkrijete. Corinne Hofmann priča fantastičnu priču o svom životu u Keniji gdje se preselila zbog ljubavi, kao i o njezinom povratku u Švicarsku. Ovu fantastičnu priču o putovanju, onom stvarnom i onom životnom, potražite u djelu „Povratak iz Afrike“.

Poželite li se vratiti u Europu, prekrasan put oslikat će vam Kapka Kassabova, bugarska autorica. Šumovite planine na obali Crnog Mora, bogate povijesti na samom rubu balkanske granice, očarat će vas svojim pričama i iskustvima. Na čak 342 stranice djela „Granica: putovanje na rub Europe“, autorica ukazuje kako granica nije samo zemljopisna ili politička te vas vodi u jedan sasvim novi svijet. 

Nismo sigurni gdje ćemo vas pronaći nakon svih ovih zanimljivih putopisa, ali jedno sigurno znamo – sve ove fantastične knjige možete pronaći u KNJIŽARI DOMINOVIĆ. Veliki izbor različitih putopisa i novih naslova prikovat će vas za svaku stranicu knjige jer ju jednostavno nećete moći ispustiti iz ruke. 

Komentari

(0)
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.