U Više od dobrog dojma saznat ćete pojedinosti oko, na primjer, rasporeda sjedenja na konferencijama, redoslijeda govornika i ostale detalje koji vam mogu pomoći u organizaciji. Tu su i pozivnice, liste uzvanika, tehnička pomagala, dress code, javni nastup...

 

Nova godina donosi nove izazove, ali i nove poslastice. A ove potonje očekujemo od autora i izdavača. U ovom tekstu nije nikako riječ o najboljim knjigama koje nas očekuju u 2024. godini (odnosno u prva tri kvartala godine), nego je više riječ o najiščekivanijim naslovima ili onima za koje šira publika smatra da su najiščekivaniji. Jer, ukusa je mnogo, a o njima se ne raspravlja. Donosimo vam dakle, naslove za 2024. godinu iz pera stranih autora, a izdvojit ćemo i neke koji vam stižu iz naše nakladničke radionice. Samo da naglasimo, neka djela već su izašla u siječnju pa ćemo njih preskočiti.

The Book of Love, Kelly Link (veljača)
U svom dugo iščekivanom debitantskom romanu, finalistica Pulitzerove nagrade Kelly Link vodi čitatelje na nadrealno putovanje u izmišljeni obalni gradić u Massachusettsu. Prošlo je gotovo godinu dana otkako su tinejdžeri Laura, Daniel i Mo nestali i kasnije se smatralo da su mrtvi - ostavivši Laurinu sestru Susannah tugujuću i samu. Ali tada se događa nemoguće: trio je, s još jednim starijim duhom, uskrsnuo. Četiri bivša preminula lika prisiljena su natjecati se u nizu čarobnih izazova s visokim ulozima. Pobjednici mogu ostati živi - a gubitnici će biti poslani natrag u carstvo mrtvih. Ovo je okretan, pametan i zadovoljavajući roman u kojem je šačica tinejdžera uvučena u prastaru borbu između mitskih bića beskrajne moći. Link odlično spaja elemente horora, fantazije i realizma u priči.

Splinters, Leslie Jamison (veljača)
U memoarima koji se fokusiraju na iskušenja i trijumfe majčinstva, Leslie Jamison, autorica bestselera The Recovering i The Empathy Exams, prisjeća se raspada svog braka u mjesecima nakon rođenja njezine kćeri. Splinters govori o razvodu, i obitelji, i majčinstvu, i lozi, no uglavnom o stvarima koje se svima mogu dogoditi u životu: što učiniti kada priča više ne odgovara. Kako krenuti naprijed, kako oprostiti sebi.

Wandering Stars, Tommy Orange (veljača)
Novi povijesno-fantastični roman finalista Pulitzerove nagrade Tommyja Orangea vraća nas u 1864. i na masakr u Sand Creeku u kojem je američka vojska u Coloradu ubila više od 230 pripadnika plemena Cheyenne i Arapaho te kako je taj stvarni povijesni događaj utjecao na tri generacije jedne obitelji. Orange prati sina jednog od preživjelih žrtava masakra, dječaka kojeg šalju u indijansku školu i poučavaju po nastavnom planu i programu osmišljenom da izbriše povijest američkih domorodaca. Wandering Stars radnjom se prebacuje u 2018. i otkriva kako je prošlost povezana sa sadašnjosti.

The Hunter, Tana French (ožujak)
Tana French je New York Timesova autorica osam bestselera, uključujući U šumi, Sličnost i Tragač. Njezini su romani prodani u više od osam milijuna primjeraka diljem svijeta i osvojili brojne nagrade. Sada se vraća u izmišljeno selo na zapadu Irske u nastavku Tragača. The Hunter počinje dvije godine kasnije s Calom i njegovom djevojkom koji glume roditelje Treyu, no njegov biološki otac vraća se u Ardnakelty s planom da pronađe zlato. Ali Trey nije sretan što ga vidi — i želi osvetu. Hvaljena kao kraljica irske kriminalističke fikcije, French priča napetu priču o odmazdi, žrtvi i obitelji.

Until August, Gabriel García Márquez (ožujak)
Od dobitnika Nobelove nagrade i autora Ljubavi u doba kolere te Sto godina samoće stiže nam "izgubljeni" roman Until August. Veliki Gabriel García Márquez preminuo je 2014., ali njegova djela nisu nestala s njim. Nama je u top tri najiščekivanija djela ove godine. Glavni lik je Ana Magdalena Bach koja svaki kolovoz putuje trajektom na otok gdje joj je majka pokopana i na njemu traži i nađe ljubavnika za jednu noć iako je u sretnom braku 27 godina.

Table for Two, Amor Towles (travanj)
Od autora Pravila uljudnosti, Lincolnove autoceste i Plemenitog gospodina u Moskvi dolazi nam novi roman čija je radnja smještena u New Yorku na prijelazu tisućljeća i u "zlatno doba" Hollywooda. Knjiga sadrži šest kratkih priča i novelu koja se bavi Evelyn Ross, likom iz Towlesovog debitantskog romana Pravila uljudnosti.

Lies and Weddings, Kevin Kwan (svibanj)
Od autora romana Crazy Rich Asians, China Rich Girlfriend i Rich People Problems dolazi nam nova satira. Bivši supermodel iz Hong Konga pritišće svog sina, budućeg grofa od Greshamburyja, da progoni bogatu ženu na glamuroznom vjenčanju svoje sestre na Havajima jer obitelj potajno grca u dugovima.

Tehrangeles, Porochista Khakpour (lipanj)
U opisu otprilike ovako stoji: ovo je roman o obitelji iransko-američkih multimilijunaša koji žele postati sljedeći Kardashiani (čitaj: dobivaju reality show), ali pitanje je jesu li spremni suočiti se s problemima koji će s time doći.

Nexus, Yuval Noah Harari (rujan)
Iskreno, jedva čekamo rujan i novog Hararija. Ako niste upoznati s njegovim likom i djelom, on je izraelski pisac, intelektualac, povjesničar i profesor na Odsjeku za povijest na Hebrejskom sveučilištu u Jeruzalemu. Autor je popularnih znanstvenih bestselera Sapiens: Kratka povijest čovječanstva (2014.), Homo Deus: Kratka povijest sutrašnjice (2016.) i 21 lekcija za 21. stoljeće (2018.). Njegov jednostavan stil pisanja i uspoređivanja znanosti je dao novu dimenziju. U ovom novom djelu priča o tome kako su informacijske mreže stvorile i uništile naš svijet.
"Jurimo u doba umjetne inteligencije – nove informacijske mreže koja prijeti da će nas uništiti. Ako smo tako mudri, zašto smo tako autodestruktivni?", pita se Harari

Iz naše naklade donosimo vam:

Više od dobrog dojma, dr.sc. Vesna Haluga
Knjiga u našoj vlastitoj nakladi „Više od dobrog dojma“ – vodič kroz organizaciju događaja, protokol i javni nastup, autorice dr.sc. Vesne Haluga koja se više od dvadeset i pet godina u teoriji i praksi bavi tim područjima, mnoštvom korisnih i praktičnih primjera osigurava razumijevanje problematike čak i onima koji ne dolaze iz područja odnosa s javnošću ili se ne bave organiziranjem događaja, već su ih posao i život doveli u situaciju da se susretnu s tim kreativnim, ali ponekad i vrlo zahtjevnim poslom.
Knjiga „Više od dobrog dojma“ daje odgovore na pitanja, nedoumice pa i strahove koje većina ljudi ima kada mora javno govoriti ili organizirati neki događaj.
Riječ je o vještinama koje je vrlo jednostavno moguće steći i naučiti, a zasigurno će pridonijeti, ne samo vašem poslovnom, već i osobnom zadovoljstvu i uspjehu. 
Živimo u vremenu u kojemu znati organizirati događaj, poznava¬ti protokol i pravila javnog nastupa sve više postaje dio opće kulture u čemu će vam ova knjiga, bez obzira iz kojeg sektora dolazite ili jednostavno želite znati više, uvelike olakšati i pomoći da ostavite uistinu dobar dojam. 

Naravno, bit će tu još naših naslova, ali ćemo vas s detaljima iznenaditi u idućim mjesecima.

Komentari

(0)
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.