Filter
0 0
0 0
Startseite Produkte Bücher Referenz HRVATSKI POVIJESNI ATLAS

HRVATSKI POVIJESNI ATLAS

Chiffre: 431008
(0)Eine Bewertung hinterlassen
Jahr: 2018
Land: Hrvatska
Sprache: hrvatski
Einband: Hardcover
Seitenzahl: 754
Grösse: 28 cm
ISBN: 978-953-268-045-4
Preis
$ 2.687,03

Im Club sparen Sie $ 80,61.

Inklusive MwSt.

Möchten Sie to save $ 80,61 bei dieser Bestellung sparen und Mitglied imDominović club werden?

Verfügbar innerhalb von 1-7 Tagen

Bezahlmöglichkeiten

Barzahlung bei Lieferung, Kreditkarte (einmalig oder Ratenzahlung), Direktzahlung über ein Bankkonto

Über das Buch
Temelj svakoga povijesnog atlasa jest zemljovid kao vjerna rekonstrukcija određenoga događaja u prostoru i vremenu, dobivena proučavanjem povijesnih izvora, starih karata, putopisa, toponomastike i ostataka materijalne kulture. Drugo izdanje Hrvatskoga povijesnog atlasa Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža sadržava 180 zemljovida i 89 planova gradova. Najveća je promjena s obzirom na prethodno izdanje Hrvatskoga povijesnoga atlasa u veličini zemljovidâ. Dok su u prvom izdanju dimenzije zemljovida bile 140 × 133 mm, u ovome iznose 382 × 270 mm, te je većina zemljovida otisnuta dvolisno. U ovom je izdanju povećana vizualna prepoznatljivost Hrvatske, odnosno povijesnih zemalja koje su danas u njezinu sastavu u odnosu na susjedne zemlje ili povijesno-geografske regije, osobito one s kojima je Hrvatska više desetljeća ili stoljeća bila u istim državnim tvorevinama. U skladu s tim, većina zemljovida u atlasu obuhvaća prostor Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a djelomično i prostor Slovenije, Mađarske, Srbije te Crne Gore. S povijesno-demografskoga gledišta, unutar toga prostora nalaze se gotovo sva područja na kojima danas žive Hrvati, kao većinski ili manjinski narod, ali i sva područja koja su se tijekom prošlosti nalazila u sklopu Hrvatske ili su pripadala nekoj od hrvatskih povijesnih pokrajina. Promjena je uvedena i u samom prikazu povijesti hrvatskoga prostora. Dok je u prvom izdanju Hrvatskoga povijesnog atlasa izložena tradicionalno kronološki, u novom atlasu izabran je moderan, tematski pristup hrvatskoj prošlosti prikazan u osam velikih tematskih poglavlja (Povijesno-geografska osnova, Politička povijest, Upravno-teritorijalni ustroj Hrvatske, Hrvatsko plemstvo, Gospodarska povijest, Povijest medicine, Vjerska povijest, Kulturna povijest) popraćen tekstualnim sadržajem utrostručenim u odnosu na prethodno izdanje. Tekstualni dio sažetak je prapovijesnih i povijesnih razdoblja do ranoga srednjeg vijeka te hrvatske povijesti, koju prati do polovice XVI. st. prema područnoj razdiobi, a od polovice XVI. st. kao cjelinu, s 1918. godinom kao razdjelnom. Radi boljega razumijevanja razvoja hrvatskoga prostora tijekom povijesnih razdoblja te njegove povezanosti sa širim, europskim prostorom, uz obradbu svakoga povijesnog razdoblja donose se i podatci o gospodarskom i kulturnom razvoju. Pri izradbi atlasa koristila su se najbolja postignuća hrvatske i svjetske povijesne znanosti o kartografiji, nastojeći pritom prikazati povijesna nesuglasja i kritička suprotstavljanja.
Kommentare
Ocjena proizvoda
Noch keine Kommentare. Sei der erste, der einen Kommentar abgibt.
Kommentar senden

Bewerten Sie den Artikel 

Ihre E-Mail wird nur verwendet, um auf Ihren Kommentar zu antworten.

Loyalty Club

Wir haben eine spezielle Behandlung für die wahren Buchliebhaber des Dominic Loyalty Club vorbereitet.

Wir behandeln unsere Clubmitglieder mit Rabatten und merken uns alle Ihre Bestellungen.

Weitere Informationen

Newsletter

Abonnieren Sie unseren Newsletter und erhalten Sie 10% Rabatt auf den ersten Einkauf.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Instagram
Sendgrid

Google analytics