Filter
0 0
0 0
Startseite Bücher Religion POGLEDI U GLAS KONCILA
Novo

POGLEDI U GLAS KONCILA

Passwort: 437255
(0)Eine Bewertung hinterlassen
Jahr: 2013
Land: Hrvatska
Sprache: hrvatski
Einband: Paperback
Seitenzahl: 237
Grösse: 21 cm
ISBN: 9789532414035
Preis
$ 48,00

Im Club sparen Sie $ 1,44.

Inklusive MwSt.

Möchten Sie to save $ 1,44 bei dieser Bestellung sparen und Mitglied imDominović club werden?

Sofort verfügbar

Bezahlmöglichkeiten

Barzahlung bei Lieferung, Kreditkarte (einmalig oder Ratenzahlung), Direktzahlung über ein Bankkonto

Über das Buch
Knjiga glavnog urednika Glasa Koncila mons. Ivana Miklenića izdana povodom godine zlatnoga jubileja Glasa Koncila - 50. obljetnice izlaženja tih katoličkih novina. U knjizi su sabrani fragmenti o djelovanju, pisanju, zauzimanju, predstavljanju, razvijanju i životu Glasa Koncila koji pružaju uvid u bogatstvo sadržaja i napora u službi općega dobra Katoličke Crkve te hrvatskog naroda i društva. Prvo poglavlje "Pogledi u prošlost Glasa Koncila" sabire tekstove koji govore o samom osnutku lista, o djelovanju lista za oslobođenje od komunističkog poretka, zatim novostima koje su zahtijevale velike društvene promjene, kao i o različitim doprinosima i stavovima Glasa Koncila u životu crkvene i društvene zajednice u Hrvatskoj za vrijeme intenzivnog procesa demokratskih promjena i početka agresije. Tekstovi o smislu, doprinosu i ulozi crkvenih medija, uključujući i Glas Koncila, na pojedinim segmentima crkvenog i društvenog života i djelovanja objedinjeni su u drugom poglavlju naslovljenom "Glas Koncila u službi Crkve i društva". Da je Glas Koncila u svojoj 50-godišnjoj kontinuiranoj povijesti pobuđivao zanimanje mnogih krugova i pojedinaca u Hrvatskoj kao i izvan nje pokazuje poglavlje "Predstavljanje Glasa Koncila u drugim publikacijama". U njemu se donose intervjui (nastali za potrebe tih radova) koji osvjetljavaju pojedine važne trenutke iz života i djelovanja lista, a objavljen je i hrvatski prijevod teksta iz francuskog katoličkog časopisa Catholica, kao i tekst objavljen u Vjesniku Đakovačke biskupije. Knjiga u četvrtom poglavlju donosi biografije pokojnih djelatnika i suradnika Glasa Koncila koji su u taj list ulagali svoje duhovne, intelektualne i emocionalne darove, kao i novinarske, publicističke, književne i druge sposobnosti. Usto je obogaćuju kratke kroničarske bilješke o pojedinim važnijim događajima u Glasu Koncila, objelodanjene u petom poglavlju. One su, kako se ističe u predgovoru, "prerasle u svojevrsni mozaik, koji otkriva mnoge napore, poteškoće, mnoge izvrsne ideje i važna ostvarenja u dugogodišnjoj povijesti jedinstvenih katoličkih novina i izdavačke kuće, koja baš zahvaljujući tim povijesnim momentima može računati i na perspektivnu budućnost". Glas Koncila, koji svojim djelovanjem nastoji oplemenjivati hrvatsku, osobito crkvenu javnost, tom knjigom pridonosi i njegovu boljem (u)poznavanju te daje poticaj za daljnjim dubljim, ozbiljnijim i znanstvenim proučavanjima fenomena toga lista. "Pogledi u Glas Koncila" knjiga je tekstova koji "iznutra" razotkrivaju fenomen katoličkih novina, crkvene ustanove i izdavačke kuće Glas Koncila. Fragmentarno opisujući povijesni razvoj Glasa Koncila, njegovu ulogu u doba komunizma, demokratizacije i društvenih previranja koja traju do suvremenog doba, knjiga je polazište za istraživanje dosad neizmjernog doprinosa Glasa Koncila i njegovih zaslužnih ljudi u pedesetogodišnjoj povijesti Crkve i društva u Hrvatskoj.
Kommentare
Ocjena proizvoda
Noch keine Kommentare. Sei der erste, der einen Kommentar abgibt.
Kommentar senden

Bewerten Sie den Artikel 

Ihre E-Mail wird nur verwendet, um auf Ihren Kommentar zu antworten.

Loyalty Club

Wir haben eine spezielle Behandlung für die wahren Buchliebhaber des Dominic Loyalty Club vorbereitet.

Wir behandeln unsere Clubmitglieder mit Rabatten und merken uns alle Ihre Bestellungen.

Weitere Informationen

Newsletter

Abonnieren Sie unseren Newsletter und erhalten Sie 10% Rabatt auf den ersten Einkauf.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Instagram
Sendgrid

Google analytics