Knjižara Dominović vam donosi prvi Hrvatsko-španjolski rječnik većeg formata

 

Hrvatsko-španjolski rječnik izdavačke kuće Dominović prvi je rječnik većeg obujma u hrvatsko-španjolskoj dvojezičnoj leksikografiji. Ovo je najpotpuniji hrvatsko-španjolski rječnik do sada i donosi oko 65.000 natuknica te 5.200 frazeoloških jedinica. Osim općeg leksika, rječnik obrađuje i stručno i tehničko nazivlje iz područja humanističkih, društvenih, prirodnih i tehničkih znanosti.

Makrostruktura rječnika izrađena je po uzoru na jednojezične i frazeološke rječnike hrvatskoga jezika, a značenja su ovjerena u alatu Sketch Engine i referentnim korpusima hrvatskoga jezika. Ovo jamči visoku kvalitetu i preciznost rječnika te njegovu uporabljivost u različitim kontekstima.

Rječnik sadrži i dijalektalizme zabilježene u općim rječnicima, izuzev onih koji se od standardnog jezika razlikuju po refleksu jata, te bogat korpus etnika, etnonima i ktetika. Ovo je izuzetno značajno za proučavanje kulture i povijesti Hrvatske i Španjolske, te za razumijevanje suptilnih razlika u jeziku.

Kome je rječnik namijenjen?

Namijenjen prije svega studentima španjolskog jezika i književnosti te prevoditeljima, a ovaj rječnik može poslužiti i svima koji žele upoznati jezično bogatstvo jednog od najvećih svjetskih jezika. Zbog specifične leksikografske obrade polaznoga jezika mogu ga koristiti i izvorni govornici španjolskoga koji žele naučiti hrvatski jezik.

Ovaj rječnik je važan doprinos hrvatskoj i španjolskoj lingvistici i kulturi, te predstavlja značajnu referencu za sve koji se bave proučavanjem ovih jezika. S obzirom na sveobuhvatnost i kvalitetu, očekuje se da će ovaj rječnik postati nezaobilazan izvor informacija i pomagalo u učenju i korištenju hrvatskog i španjolskog jezika.

Hrvatsko-španjolski rječnik koji je objavila Knjižara Dominović predstavlja izuzetan doprinos hrvatskoj i španjolskoj leksikografiji, te će zasigurno postati nezaobilazan izvor informacija i u učenju španjolskog jezika. Stoga, svima koji se žele upoznati s jezičnim bogatstvom ovih jezika, kao i studentima španjolskog jezika i književnosti, prevoditeljima, ali i izvornim govornicima španjolskog jezika koji žele naučiti hrvatski jezik, preporučujemo da nabave primjerak ovog rječnika i koriste ga u svakodnevnom radu. Knjižara Dominović je uvijek bila sinonim za kvalitetnu izdavačku djelatnost, stoga vjerujemo da će i ovaj rječnik biti još jedan u nizu njezinih vrhunskih izdanja.

Comments

(0)
No comments yet. Be the first one to comment.
Comment

Rate the article

Rate the product

Your e-mail will only be used for the purpose of responding to your comment.