Donosimo popis 10 najtraženijih romana 2022. godine

Richard Osman - Čovjek koji je dvaput umro

Elizabeth je dobila pismo od starog kolege, čovjeka s kojim ima dugu povijest. Napravio je veliku pogrešku i potrebna mu je njezina pomoć. Njegova priča uključuje ukradene dijamante, nasilnog mafijaša i vrlo stvarnu prijetnju njegovom životu. Dok se tijela počnu gomilati, Elizabeth angažira Joyce, Ibrahima i Rona u lov na nemilosrdnog ubojicu. A ako nađu i dijamante? Pa, zar to ne bi bio bonus?

Shafak Elif - Pogled

Neobična knjiga Elif Shafak, objavljena davne 1999. godine, aktualnija je nego ikad. Napisana u doba kada nije bilo reality showova ni društvenih mreža, bavi se gledanjem i viđenim, promatračem i promatranim. Bavi se živahno, napose neobično, na momente bizarno i groteskno, poimanjem ljepote i ružnoće, emocionalnom gladi i traumom, pogledima svake namjere i izgledima svake vrste. Istočnjački mistična i pripovjedno zaigrana, proza u kojoj autorica meandrira kroz prostor i vrijeme, ponirući u tajne ljudskog bića oduvijek izložena pogledu, donosi nam ludičku studiju o nezaustavljivoj moći percepcije.

Sarah Pearse - Sanatorij

Napola skriven šumom i zasjenjen prijetećim vrhovima, Le Sommet je oduvijek bio zlokobno mjesto. Dugo opterećen zabrinjavajućim glasinama, nekadašnji napušteni sanatorij od tada je preuređen u minimalistički hotel s pet zvjezdica.

Jo Nesbo - Otok štakora i druge priče

Pet priča iz bliske budućnosti. Prva priča, Otok štakora, vodi nas u postpandemijsku Ameriku u kojoj imućni na vrhovima nebodera čekaju evakuaciju helikopterima na privatna imanja, dok se oni manje sretni bore po ulicama za puki opstanak. U Brisaču pratimo znanstvenika koji istražuje vječni život i ima pristup brisaču sjećanja, uređaju uz pomoću kojeg je dijelove života moguće gurnuti u potpuni zaborav. Cvrčci su priča o dvojici najboljih prijatelja koji se na putovanju u Pamplonu zaljubljuju u istu djevojku. Protuotrov prati otuđenog sina koji planira posjetiti oca na farmi zmija u Africi. I na kraju, u epskom i opakom Crnom skakaču upoznajemo psihologa Lukasa Meyera koji nakon osobne tragedije postaje profesionalni ubojica u službi međunarodnih korporacija.

Tana French - Tragač

Cal Hooper je mislio da bi popravljač u bukoličnom irskom selu bio savršen bijeg. Nakon dvadeset i pet godina u policiji u Chicagu i mukotrpnog razvoda, on samo želi izgraditi novi život na lijepom mjestu s dobrim pubom u kojem se ništa posebno ne događa. Ali kad mu lokalni klinac čiji je brat nestao okrene ruku u istragu, Cal otkriva slojeve tame ispod svog slikovitog utočišta i počinje shvaćati da čak i mali gradovi skrivaju opasne tajne. 

Quentin Tarantino - Bilo jednom u Hollywoodu

Dugo očekivano prvo fiktivno djelo Quentina Tarantina – istodobno urnebesno, ukusno i brutalno – uvijek je iznenađujući, ponekad šokantan novi roman baziran na njegovom filmu nagrađenom Oscarom.

Kate Quinn - Zagonetka ruže

Autorica bestselera Lovkinja i Aliceina mreža prema New York Timesu i USA Today vraća se s još jednom zapanjujućom pričom o Drugom svjetskom ratu o tri žene koje razbijaju šifre u Bletchley Parku i špijunki koju moraju iskorijeniti nakon završetka rata.

Herbert Frank - KAPITOL DINA: šesta knjiga kronika Dine

Veličanstvena kronika Dina završava šestom i posljednjom knjigom. Planet Arrakis je uništen, a ostatke starog carstva preuzima matrijarhalni kult Sestrinstvo pod vodstvom Vrhovne Majke Darwi Odrade. Zeleni svijet Kapitola se pretvara u pustinju gdje Sestrinstvo uzgaja pješčane crve u svrhu kontrole vrijednih začina. 

Haig Matt - Ponoćna knjižnica

Kada se Nora Seed nađe u Ponoćnoj knjižnici, ima priliku ispraviti stvari. Do sada je njezin život bio pun jada i žaljenja. Osjeća da je iznevjerila sve, uključujući i sebe. Ali stvari će se uskoro promijeniti.

Bauer Ludwig - Dvostruki život Eve Braun 

Bauer opisuje kako je Eva Braun postala Evom Braun; od predsjednice važne Udruge Udovica Domovinskog rata do pronalaženja novog mjesta u društvu promjenom sistema i početkom rata. Kako se pojedinac mijenja u kontekstu povijesnih i društvenih promjena otkriva nam majstor novopovijesnog romana - Ludwig Bauer.

Ovih top 10 najtraženijih romana možete pronaći na policama i u web shopu Sveučilišne knjižare i antikvarijata Dominović koja se nalazi u Zagrebu na adresi Hrvatske bratske zajednice 4 (zgrada NSK). Više informacija o knjižari i knjigama koje sadrži možete pronaći ovdje.

Comments

(0)
No comments yet. Be the first one to comment.
Comment

Rate the article

Rate the product

Your e-mail will only be used for the purpose of responding to your comment.