Donosimo popis najboljih ljubavnih romana 2022. godine

Jeste li znali da je prvi ljubavni roman napisan još u 1. stoljeću čija je radnja smještena u prekrasnu Italiju, točnije na Siciliji? Mislimo da se stvarno nikada nećemo zasititi velikih ljubavnih priča kao što su Romeo i Julija ili Šeherezade i fantastične priče koje su pričane čak 1001 noć, te ostalih klasika. No njima uz bok stoje moderne priče o ljubavi, a mi vam donosimo popis onih najboljih.

1.    Samantha Young – Svaka mala stvar
Fantastična ljubavna priča između Bailey Hartwell i Vaughn Tremaine. Iako se čini kako Bailey Hartwell ima mnogo razloga da se osjeća zadovoljno - ima uspješan posao, blizak krug prijatelja i dečka s kojim je godinama u ozbiljnoj vezi. Jedina osoba koja u njoj izaziva nemir jest Vaughn Tremaine. Ako želite doznati je li se rodila ljubav između ova dva naizgled veoma oprečna priča, morat ćete uživati u čak 340 stranica prekrasnog ljubavnog štiva. 

2.    Jojo Mojes – Posljednje pismo tvojeg ljubavnika
Fantastična ljubavna priča koja se odvija u dva različita doba. Dok u potrazi za pričom pregledava arhivu novina za koje radi, novinarka Ellie ne očekuje da će pronaći išta zanimljivo. Umjesto priče pronalazi pismo iz 1960. u kojemu neki muškarac moli svoju ljubavnicu da napusti supruga - i Ellie biva uvučena u ljubavni odnos iz prošlosti. Ovaj roman natjerat će vas na snažno ispoljavanje svih svojih najdubljih emocija, a nakon što uživate u ovom fantastičnom romanu, možete pogledati i njezinu filmsku adaptaciju.

3.    Christina Lauren – Jednadžba srodnih duša
Za one koji su nevjernici u srodne duše, Christina Lauren donosi očaravajući roman o povratku vjere u ljubav. Samohrana majka Jess Davis čarobnica je za analizu podataka, ali nikakva statistika, kao ni nagovaranja onih koji je vole, ne mogu je uvjeriti da ponovno počne izlaziti. Svejedno, ni ona ne može odoljeti kad sazna za GenoTip, tvrtku koja pronalazi srodne duše, i to analizom DNK-a. Ako vas je priča zaintrigirala, usudite se otkriti postoji li ključ za srodnu dušu – u našim genima.

4.    Elif Shafak – Pogled
Malo neobična priča o ljubavi i predrasudama koje se ljudi suočavaju kada izađu u vanjski svijet. Ova knjiga Elif Shafak, objavljena davne 1999. godine, aktualnija je nego ikad. Napisana u doba kada nije bilo reality showova ni društvenih mreža, bavi se gledanjem i viđenim, promatračem i promatranim. Bavi se živahno, napose neobično, na momente bizarno i groteskno, poimanjem ljepote i ružnoće, emocionalnom gladi i traumom, pogledima svake namjere i izgledima svake vrste. Nešto drugačija od onog na što ste navikli, ali zasigurno vrijedno čitanja. 

5.    Julia Quinn – Zbog gospođice Bridgerton
Julia Quinn, autorica koja je začarala svijet svojim serijalom o Bridgertonima, donosi priču o samim počecima obitelji. Sve što morate znati o romanu može se sažeti u nekoliko rečenica: Postoji samo jedan Rokesby kojeg Billie smatra apsolutno nesnosnim, a to je George. Može on biti najstariji sin i nasljednik grofovije, ali George je arogantan i dosadan, a usto je i mrzi. Što je savršeno u redu, jer ona njega ne može podnijeti. Ali ponekad sudbina ima opak smisao za humor… Ako vas ovo nije zaintrigiralo, ne znamo što će.

Ako su ovi romani probudili romantičnu stranu u vama, potražite ih u KNJIŽARI DOMINOVIĆ. Ova izvrsna zagrebačka knjižara ima bogatu ponudu magičnih ljubavnih priča, a kada odlučite uzeti pauzu od romantike, potražite različite moderne i nove naslove. Djelatnici KNJIŽARE DOMINOVIĆ strastveni su čitači, tako da će vam lako pomoći pronaći upravo onaj roman koji će vas dirnuti u dušu. 

Comments

(0)
No comments yet. Be the first one to comment.
Comment

Rate the article

Rate the product

Your e-mail will only be used for the purpose of responding to your comment.