Filtriranje
0 0
0 0

MAJČINA JABUKA OD ZLATA

Šifra: 425470
(0)Ostavi recenziju
Godina izdanja: 2014
Država: Hrvatska
Jezik izdanja: hrvatski
Uvez: Tvrdi uvez
Broj stranica: 94
Format: 22,5 cm
ISBN: 978-953-297-744-8
Nakladnik: ALFA
Cijena
96,00 kn

U klubu štedite 2,88 kn.

U cijenu je uključen PDV

Želite li uštedjeti 2,88 kn na ovoj narudžbi i postati član Dominović kluba?

Dostupno u roku 1-7 dana
O knjizi
Dijete uči hodati, pružati ruke prema bližnjemu, tepati i govoriti. Uči čitati i pisati. Ali dijete uči i moralna načela, razlikovati dobro od zla. I napokon, dijete uči i voljeti. Biti čovjekom. Ništa ne dolazi samo od sebe. Bez svjetla ostaje se u mraku. Pjesnik Tin Kolumbić, dosljedan sebi, u ovoj knjizi odijeva svjetlo u lik majke. Toplina koja grije djetinji svijet dolazi od majke. Svjetlo doma i prvih spoznaja je - majka. Svjetlo je uporišna točka, a njegova naprtnjača ljubav, znanje i snaga. Pjesnik okreće dijete i znanju, jer bez znanja nema svjetla.To su vrijednosti kojima ova knjiga zaogrće svoga čitatelja. Ljubav je vrijednost koja u najvećoj mjeri osmišljava život svakoga čovjeka osobno, kao i čitavoga ljudskog roda. Istinitom svjedočenju ljubavi nitko od nas nije natkrilio majke. (Tin Kolumbić) Ovo poetsko svjedočanstvo nije samo darovano djeci i mladeži nego i svima nama kao svjetionik što suvremenu čovjeku materijaliziranoga svjetonazora, u kojem se guši i nestaje ljubav, dobrota i vjera kao esencijalne vrjednote čovjekova određenja, pokazuje jedinu sigurnu luku života ispunjenu svjetlošću. (Marina Kljajo-Radić) Neobična je jednostavnost i lakoća kojom Tin Kolumbić izražava svoje očigledno iskonske preokupacije. Kao da uopće nema odmaka i artificijelnosti, kratki i zvonki stihovi iskazuju stanja i viđenja. Ritmovi su rekbi najprirodniji mogući, a rime uglavnom očekivane, no ne stoga i banalne (kao da su samo čekale ovu uporabu). Pjesnik se tako najodređenije odužio zavičajnoj i obiteljskoj popudbini. (Tonko Maroević) Tin Kolumbić ide u red onih naših pjesnika (…) kojega bi s razlogom mogla udomiti, u nekoj od svojih biblioteka pjesništva, svaka naša izdavačka kuća. (Veselko Tenžera) (…) knjiga, zatvorena u vlastiti ugođajni svijet ima i svojevrsnu terapeutsku moć, uči nas promatranju duhovne prirode koja istodobno i smiruje i zanosi, i kojoj kreativni promatrač postaje, spontano, sudionikom. (Lada Žigo) (Kolumbićeva poezija, op. ur.) zrači klasičnom književnom sviješću, u najplemenitijem njezinu značenju. (Velid Đekić) U Kolumbićev senzibilni i duhovni vidokrug ulaze stvari i slike, pojave i činjenice, senzacije i projekcije koje proizvode, emitiraju, promiču ljubav i ljepotu, idealizam i dobrotu, nadu i utjehu, vitalizam i perspektivizam. Njegovi su stihovi gotovo uvijek ogrnuti svjetlošću (…) Kolumbić je zaprisegnuti štovatelj svjetlosti. Ona je njegov temeljni, krucijalni, ontološki, aksiološki, estetski princip i orijentir. On i u najdubljem mraku priređuje gozbu svjetlosti. (Ivan Božičević) (…) sva ta zbivanja i svi susreti (…) otkrivaju i naša djetinjstva, naše radosti (…) (Branko Pilaš)
Komentari
Ocjena proizvoda
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Česta pitanja
Koji je rok isporuke paketa?

Naručeni proizvodi isporučuju se u roku od 5 radnih dana. Ukoliko neki od proizvoda nije odmah dostupan za isporuku, kupac će o tome biti obaviješten u procesu kupnje. Više informacija o dostavi možete pronaći ovdje.

Dostavljate li u inozemstvo?

Da, dostavu vršimo u sve zemlje svijeta. Informacije o cijenama dostave za pojedine zemlje možete vidjeti ovdje.

Koja je cijena dostave?

Cijena dostave u Republici Hrvatskoj i Sloveniji je 25kn, a za narudžbe u iznosu većem od 300kn dostava je besplatna. Za više informacija o cijeni dostave u Hrvatskoj i u inozemstvu možete provjeriti ovdje.

Mogu li narudžbu s osobnim preuzimanjem preuzeti na dan kreirane narudžbe?

Svakom kupcu javimo kada su knjige spremne za preuzimanje pa je potrebno pričekati našu obavijest putem e-maila ili telefonskog broja koji ste ostavili kao kontakt u Vašoj narudžbi.

Ne snalazim se u webshop-u, mogu li nekim drugim putem napraviti narudžbu?

Ukoliko imate bilo kakvih problema vezanih uz web narudžbu, uvijek nas možete kontaktirati putem našeg e-maila: knjizara@dominovic.hr i telefona: 01 6130 112. Tim putem možete napraviti i narudžbu, a potrebni podatci za narudžbu su: ime i prezime, adresa za dostavu, e-mail i telefonski broj.

Klub vjernih članova

Pravim ljubiteljima knjiga pripremili smo posebni tretman u Dominović Klubu vjernosti.

Članove našeg kluba častimo popustima i pamtimo sve njihove narudžbe.

Saznaj više

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.