Filtriranje
0 0
0 0
Početna Proizvodi Knjige Pravo i zakoni OSOBE S INVALIDITETOM U DRUŠTVU
Novo

OSOBE S INVALIDITETOM U DRUŠTVU

Šifra: 435967
(0)Ostavi recenziju
Godina izdanja: 2020
Država: Hrvatska
Jezik izdanja: hrvatski
Uvez: Meki uvez
Broj stranica: 221
Format: 24 cm
ISBN: 978-953-270-123-4
Cijena
150,00 kn

U klubu štedite 4,50 kn.

U cijenu je uključen PDV

Želite li uštedjeti 4,50 kn na ovoj narudžbi i postati član Dominović kluba?

Dostupno odmah
O knjizi
Ovaj udžbenik je strukturiran u 37 cjelina koje mogu studentima socijalnog rada, socijalnim radnicima, a i drugim stručnjacima u različitim timovima u neprofitnom i profitnom sektoru pružiti informacije o osobama s invaliditetom. Udžbenik također može biti i polazište u različitim edukacijama volontera i drugih stručnjaka koji se na različite načine susreću s osobama s invaliditetom u svom djelovanju. Struktura udžbenika pisana je suvremenim znanstvenim i stručnim spoznajama kroz tematske cjeline polazeći od pojmovnog određenja, aktualne terminologije, položaja osoba s invaliditetom u društvu kroz povijest do danas. Također se nudi teorijski i znanstveno utemeljeni pregled ključnih teorija, pristupa i modela invaliditetu. Nakon toga slijedi dio poglavlja posvećenih upoznavanju pojedinih vrsta oštećenja i uzrocima nastanka te metodama pristupa osobama s pojedinom vrstom invaliditeta. Iako autori zagovaraju važnost socijalnog modela invaliditeta i uključenost, važan im je i holistički pristup i činjenica samog oštećenja koju ne treba previdjeti, nego sagledati sve resurse koje osoba posjeduje i podržavati ih tako da osoba s invailiditetom ima mogućnost maksimalno razviti sve svoje potencijale u društvu temeljenom na ravnopravnosti. Autori su željeli u udžbeniku također svratiti pozornost i na specifičnosti svake životne dobi i odnos društva prema osobama s invaliditetom. Nude se poglavlja koja su posvećena djeci s teškoćama u razvoju, mladima s invaliditetom, problematici obitelji osoba s invaliditetom, kao i starijim osobama s invaliditetom. Svako životno razdoblje ima svoje specifi čnosti koje je važno da studenti i stručnjaci imaju na umu dok rade u praski s pojedinim skupinama osoba s invaliditetom. Nakon toga slijede područja života osoba s invaliditetom gdje se naglašava uključenost u zajednicu i važnost pojedinih sustava u lokalnoj zajednici, kao što su odgoj i obrazovanje za djecu s teškoćama u razvoju, zatim profesionalna rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom, te neki prisutni rizici, kao što su siromaštvo osoba s invaliditetom, nasilje, stereotipi, stavovi, stigma, predrasude i diskriminacija osoba s invaliditetom. Nadalje su obrađeni oblici podrške, što je zapravo važno područje socijalnog rada s osobama s invaliditetom, te je posebno istaknuta uloga socijalnog rada u tim procesima. Kroz cijeli udžbenik nastojalo se istaknuti smjernice za socijalne radnike.
Komentari
Ocjena proizvoda
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Česta pitanja
Koji je rok isporuke paketa?

Naručeni proizvodi isporučuju se u roku od 5 radnih dana. Ukoliko neki od proizvoda nije odmah dostupan za isporuku, kupac će o tome biti obaviješten u procesu kupnje. Više informacija o dostavi možete pronaći ovdje.

Dostavljate li u inozemstvo?

Da, dostavu vršimo u sve zemlje svijeta. Informacije o cijenama dostave za pojedine zemlje možete vidjeti ovdje.

Koja je cijena dostave?

Cijena dostave u Republici Hrvatskoj i Sloveniji je 25kn, a za narudžbe u iznosu većem od 300kn dostava je besplatna. Za više informacija o cijeni dostave u Hrvatskoj i u inozemstvu možete provjeriti ovdje.

Mogu li narudžbu s osobnim preuzimanjem preuzeti na dan kreirane narudžbe?

Svakom kupcu javimo kada su knjige spremne za preuzimanje pa je potrebno pričekati našu obavijest putem e-maila ili telefonskog broja koji ste ostavili kao kontakt u Vašoj narudžbi.

Ne snalazim se u webshop-u, mogu li nekim drugim putem napraviti narudžbu?

Ukoliko imate bilo kakvih problema vezanih uz web narudžbu, uvijek nas možete kontaktirati putem našeg e-maila: knjizara@dominovic.hr i telefona: 01 6130 112. Tim putem možete napraviti i narudžbu, a potrebni podatci za narudžbu su: ime i prezime, adresa za dostavu, e-mail i telefonski broj.

Klub vjernih članova

Pravim ljubiteljima knjiga pripremili smo posebni tretman u Dominović Klubu vjernosti.

Članove našeg kluba častimo popustima i pamtimo sve njihove narudžbe.

Saznaj više

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.