Filtriranje
hr en de
0 0
0 0
Početna Proizvodi Knjige Povijest Hrvatska povijest PRILOZI ZA POVIJEST BRODA I OKOLICE: knjiga 5

PRILOZI ZA POVIJEST BRODA I OKOLICE: knjiga 5

Šifra: 438516
(0)Ostavi recenziju
Godina izdanja: 2021
Država: HRVATSKA
Jezik izdanja: hrvatski
Uvez: Meki uvez
Broj stranica: 265
Format: 24 cm
ISBN: 9789538102394
Cijena
$ 3,15

U klubu štedite $ 0,09.

U cijenu je uključen PDV. Za Europsku Uniju od 01.07.2021. cijena proizvoda i poštarine može varirati prema stopi poreza za zemlju isporuke.

Želite li uštedjeti $ 0,09 na ovoj narudžbi i postati član Dominović kluba?

Dostupno odmah
O knjizi
Peti svezak povremenika Prilozi za povijest Broda i okolice objavljuje se u sklopu obilježavanja 25. obljetnice osnutka Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje. Samim time, ovaj broj nastavlja svojevrsnu tradicijsku nit kako izdavaštva Podružnice tako i samog povremenika, čiji je prvi broj objavljen 2013. godine. Prilozi su, uz sada već prepoznatljiv časopis Scrinia Slavonica, postali vrijedan izvor za proučavanje povijesti slavonskobrodskog kraja s obzirom na činjenicu da je u njima objavljen niz različitih radova koji obrađuju različite teme vezane uz Slavonski Brod i njegovu okolicu. Kako su i prethodni urednici istaknuli, jedan je od ciljeva Priloga otvaranje prostora za objavljivanje radova iz domene lokalne povijesti. Sukladno tome, u ovom su broju zastupljeni tekstovi koji su tematski vezani uz područja poput Sibinja, Velike Kopanice, ali i oni koji se bave gradom Brodom, poput članka u kojemu se na temelju tvorničkih novina analizira tvornica „Đuro Đaković“ ili teksta o Mađarskoj školi u Slavonskom Brodu koja je itekako ostavila trag u kulturi i obrazovanju grada. Ovaj broj nastavlja i tradiciju u smislu metodoloških spojeva historiografskih, arhivističkih te socioloških studija, kako je to u uvodniku prethodnog broja istaknuo dr. Dinko Župan. Kao posebna odlika ovog broja ističe se raznovrsnost autora koji se bave različitim istraživačkim granama i razdobljima, od srednjeg vijeka preko „dugog“ 19. stoljeća do 20. stoljeća i suvremene povijesti. Iz navedenoga djelomično proizlazi i ranije spomenuta tematska raznolikost ovoga broja, u okviru koje su istraživački obrađene teme koje, između ostaloga, pripadaju vojnoj, kulturnoj te političkoj povijesti. Također, važno je istaknuti kako se tekstom Ivana Mikuša, koji analizira „etape promjena u stanju i poslovanju“ poduzeća „Đuro Đaković“ tijekom kasnih 1980-ih i ranih 1990-ih godina, Podružnica na određeni način priključuje i obilježavanju stote obljetnice osnutka tvornice koja je uvelike obilježila šire slavonskobrodsko područje u različitim aspektima, od ekonomskog pa do kulturnog, uzimajući u obzir niz aktivnosti kojima se radništvo bavilo izvan redovitog radnog vremena.
Komentari
Ocjena proizvoda
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Česta pitanja
Koji je rok isporuke paketa?

Naručeni proizvodi isporučuju se u roku od 5 radnih dana. Ukoliko neki od proizvoda nije odmah dostupan za isporuku, kupac će o tome biti obaviješten u procesu kupnje. Više informacija o dostavi možete pronaći ovdje.

Dostavljate li u inozemstvo?

Da, dostavu vršimo u sve zemlje svijeta. Informacije o cijenama dostave za pojedine zemlje možete vidjeti ovdje.

Koja je cijena dostave?

Cijena dostave u Republici Hrvatskoj i Sloveniji je 4 € | 30,14 kn, a za narudžbe u iznosu većem od 55 € | 414,30 kn dostava je besplatna. Za više informacija o cijeni dostave u Hrvatskoj i u inozemstvu možete provjeriti ovdje.

Mogu li narudžbu s osobnim preuzimanjem preuzeti na dan kreirane narudžbe?

Svakom kupcu javimo kada su knjige spremne za preuzimanje pa je potrebno pričekati našu obavijest putem e-maila ili telefonskog broja koji ste ostavili kao kontakt u Vašoj narudžbi.

Ne snalazim se u webshop-u, mogu li nekim drugim putem napraviti narudžbu?

Ukoliko imate bilo kakvih problema vezanih uz web narudžbu, uvijek nas možete kontaktirati putem našeg e-maila: [email protected] i telefona: 01 6130 112. Tim putem možete napraviti i narudžbu, a potrebni podatci za narudžbu su: ime i prezime, adresa za dostavu, e-mail i telefonski broj.

Klub vjernih članova

Pravim ljubiteljima knjiga pripremili smo posebni tretman u Dominović Klubu vjernosti.

Članove našeg kluba častimo popustima i pamtimo sve njihove narudžbe.

Saznaj više

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Instagram
Sendgrid

Google analytics