Filtriranje
hr en de
0 0
0 0
Početna Proizvodi Knjige Društvene i humanističke znanosti Politika/politologija RUSI I UKRAJINCI: nejednaka braća: od srednjeg veka do danas
Novo

RUSI I UKRAJINCI: nejednaka braća: od srednjeg veka do danas

Šifra: 265106
(0)Ostavi recenziju
Godina izdanja: 2023
Država: SRBIJA
Jezik izdanja: srpski
Uvez: Meki uvez
Broj stranica: 390
Format: 17 cm
ISBN: 978-86-7562-173-7
Nakladnik: BIBLIOTEKA XX VEK
Cijena
$ 17,32

U klubu štedite $ 0,52.

U cijenu je uključen PDV. Za Europsku Uniju od 01.07.2021. cijena proizvoda i poštarine može varirati prema stopi poreza za zemlju isporuke.

Želite li uštedjeti $ 0,52 na ovoj narudžbi i postati član Dominović kluba?

Dostupno u roku 30 dana
O knjizi
Ova knji­ga pra­ti me­to­do­loš­ki pri­stup po­znat kao “ukrš­te­na” ili “pre­ple­te­na” isto­ri­ja, što zna­či da se ob­ra­đu­ju me­đu­sob­ne ve­ze, tran­sfe­ri, kon­tak­ti i su­ko­bi dr­ža­va, druš­ta­va, na­ci­ja i kul­tu­ra. Po­seb­nu pa­žnju po­sve­ću­jem pro­ži­ma­nju ide­ja, per­cep­ci­ja, isto­rij­skih na­ra­ti­va, kulturâ se­ća­nja i politikâ istorije. S dru­ge stra­ne, po­sta­vljam i pi­ta­nja o pro­ce­si­ma raz­dva­ja­nja, dis­tan­ci­ra­nja, i za­seb­nom pu­tu raz­vo­ja. Na ovaj na­čin se mo­že iz­lo­ži­ti hi­sto­i­re cro­isée ru­sko-ukra­jin­skih od­no­sa kao in­ter­ak­ci­ja pre­ple­ta­nja i ras­ple­ta­nja. Pri­ tom, sva­ka­ko, ni­je uvek ja­sno ko se s kim i š­ta se s čim pre­pli­će. Poj­mo­vi “ru­ski” i “ukra­jin­ski” pod­lo­žni su stal­noj pro­me­ni, me­nja­ju sa­dr­žaj i bi­va­ju za­me­nje­ni dru­gim poj­mo­vi­ma, i kla­si­fi­ka­ci­ja ovih poj­mo­va ni­je uvek jed­no­znač­na. Da bi se na­pra­vi­la raz­li­ka u od­no­su na esen­ci­ja­li­stič­ke pred­sta­ve o li­ne­ar­nom to­ku for­mi­ra­nja na­ci­je, po­treb­no je uze­ti u ob­zir hi­brid­ne po­jav­ne for­me, vi­še­stru­ke i si­tu­a­ci­o­ne iden­ti­fi­ka­ci­je. Na­ci­o­nal­ne ka­te­go­ri­je su bi­le u kon­ku­ren­ci­ji sa im­pe­ri­jal­nim, re­gi­o­nal­nim, ver­skim i so­ci­jal­nim fak­to­ri­ma, ili u ve­zi sa nji­ma. Da ne bih iza­zvao za­bu­nu, u da­ljem tek­stu ko­ri­stim sa­vre­me­ne poj­mo­ve “ru­ski” (рус­ский/рос­сиянский) i “ukra­jin­ski”, ia­ko se po­me­nu­ta raz­li­ko­va­nja mo­ra­ju ima­ti u vi­du. Iz Predgovora.
Komentari
Ocjena proizvoda
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Česta pitanja
Koji je rok isporuke paketa?

Naručeni proizvodi isporučuju se u roku od 5 radnih dana. Ukoliko neki od proizvoda nije odmah dostupan za isporuku, kupac će o tome biti obaviješten u procesu kupnje. Više informacija o dostavi možete pronaći ovdje.

Dostavljate li u inozemstvo?

Da, dostavu vršimo u sve zemlje svijeta. Informacije o cijenama dostave za pojedine zemlje možete vidjeti ovdje.

Koja je cijena dostave?

Cijena dostave u Republici Hrvatskoj i Sloveniji je 4 € | 30,14 kn, a za narudžbe u iznosu većem od 55 € | 414,30 kn dostava je besplatna. Za više informacija o cijeni dostave u Hrvatskoj i u inozemstvu možete provjeriti ovdje.

Mogu li narudžbu s osobnim preuzimanjem preuzeti na dan kreirane narudžbe?

Svakom kupcu javimo kada su knjige spremne za preuzimanje pa je potrebno pričekati našu obavijest putem e-maila ili telefonskog broja koji ste ostavili kao kontakt u Vašoj narudžbi.

Ne snalazim se u webshop-u, mogu li nekim drugim putem napraviti narudžbu?

Ukoliko imate bilo kakvih problema vezanih uz web narudžbu, uvijek nas možete kontaktirati putem našeg e-maila: [email protected] i telefona: 01 6130 112. Tim putem možete napraviti i narudžbu, a potrebni podatci za narudžbu su: ime i prezime, adresa za dostavu, e-mail i telefonski broj.

Klub vjernih članova

Pravim ljubiteljima knjiga pripremili smo posebni tretman u Dominović Klubu vjernosti.

Članove našeg kluba častimo popustima i pamtimo sve njihove narudžbe.

Saznaj više

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Instagram
Sendgrid

Google analytics