Filtriranje
hr en de
0 0
0 0
Početna Proizvodi Knjige Informatika STROJNO UČENJE: nova umjetna inteligencija

STROJNO UČENJE: nova umjetna inteligencija

Šifra: 253748
(0)Ostavi recenziju
Godina izdanja: 2021
Država: HRVATSKA
Jezik izdanja: hrvatski
Uvez: Meki uvez
Broj stranica: 205
Format: 18 cm
ISBN: 9789532464603
Cijena
$ 25,23

U klubu štedite $ 0,76.

U cijenu je uključen PDV. Za Europsku Uniju od 01.07.2021. cijena proizvoda i poštarine može varirati prema stopi poreza za zemlju isporuke.

Želite li uštedjeti $ 0,76 na ovoj narudžbi i postati član Dominović kluba?

Dostupno u roku 1-7 dana
O knjizi
Danas se u različitim vrstama poslovanja, od maloprodaje i financija do proizvodnje, sve više podataka kontinuirano generira i prikuplja jer su poslovni sustavi kompjutorizirani. Isto vrijedi i za različita područja znanosti, od astronomije do biologije. Također u našem svakodnevnom životu, kako se digitalne tehnologije infiltriraju u našu svakodnevicu te kako produbljujemo naš digitalni otisak ne samo kao potrošači i korisnici već i preko društvenih medija, sve veći dio naših života bilježi se i postaje podatak. Podaci iz bilo kojeg izvora, poslovnog, znanstvenog ili osobnog, a koji su pasivno spremljeni, nisu ni od kakve koristi, ali pametni ljudi pronalaze nove načine za iskorištavanje tih podataka u svrhu izrade korisnih proizvoda ili servisa. Strojno učenje ima sve značajniju ulogu u toj transformaciji. Strojno učenje nije samo komercijalna primjena metoda za izvlačenje informacija iz podataka; učenje je također neophodno za inteligenciju. Inteligentni sustav trebao bi se moći prilagoditi svojoj okolini; također mora naučiti ne ponavljati svoje pogreške, ali ponavljati svoje uspjehe. Nekoć su znanstvenici vjerovali da je potrebna nova paradigma, novi tip razmišljanja, novi računalni model ili potpuno novi skup algoritama kako bi umjetna inteligencija postala stvarnost. Uzimajući u obzir nedavne uspjehe primjene strojnog učenja u različitim domenama, sada se može tvrditi da nam nije potreban skup novih specifičnih algoritama, već mnogo podataka i dovoljno računalne snage za pokretanje metoda sa sposobnošću učenja na velikoj količini podataka, odnosno samostvaranje potrebnih algoritama iz podatka. Može se pretpostaviti da se zadaci kao što su strojno prevođenje i planiranje mogu riješiti takvim algoritmima sa sposobnošću učenja koji su relativno jednostavni, ali trenirani na velikim količinama podataka-nedavni uspjesi u „dubokom učenju“ podržavaju ovu tezu. Čini se da inteligencija ne potječe od neke čudne formule, već od iscrpnog korištenja jednostavnih, jasnih algoritama. Cilj ove knjige je dati čitatelju cjelovitu ideju o tome što strojno učenje jest, osnove nekih važnih algoritama sa sposobnošću učenja i kroz primjere pokazati primjenu strojnog učenja. Knjiga je namijenjena općem čitateljstvu te se raspravljaju samo osnove metoda učenja bez matematičkih ili programskih detalja. Knjiga ne pokriva ni jednu primjenu strojnog učenja u detalje; o brojnim se primjenama raspravlja na osnovnoj razini bez ulaženja u pojedinosti.
Komentari
Ocjena proizvoda
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Česta pitanja
Koji je rok isporuke paketa?

Naručeni proizvodi isporučuju se u roku od 5 radnih dana. Ukoliko neki od proizvoda nije odmah dostupan za isporuku, kupac će o tome biti obaviješten u procesu kupnje. Više informacija o dostavi možete pronaći ovdje.

Dostavljate li u inozemstvo?

Da, dostavu vršimo u sve zemlje svijeta. Informacije o cijenama dostave za pojedine zemlje možete vidjeti ovdje.

Koja je cijena dostave?

Cijena dostave u Republici Hrvatskoj i Sloveniji je 4 € | 30,14 kn, a za narudžbe u iznosu većem od 55 € | 414,30 kn dostava je besplatna. Za više informacija o cijeni dostave u Hrvatskoj i u inozemstvu možete provjeriti ovdje.

Mogu li narudžbu s osobnim preuzimanjem preuzeti na dan kreirane narudžbe?

Svakom kupcu javimo kada su knjige spremne za preuzimanje pa je potrebno pričekati našu obavijest putem e-maila ili telefonskog broja koji ste ostavili kao kontakt u Vašoj narudžbi.

Ne snalazim se u webshop-u, mogu li nekim drugim putem napraviti narudžbu?

Ukoliko imate bilo kakvih problema vezanih uz web narudžbu, uvijek nas možete kontaktirati putem našeg e-maila: [email protected] i telefona: 01 6130 112. Tim putem možete napraviti i narudžbu, a potrebni podatci za narudžbu su: ime i prezime, adresa za dostavu, e-mail i telefonski broj.

Klub vjernih članova

Pravim ljubiteljima knjiga pripremili smo posebni tretman u Dominović Klubu vjernosti.

Članove našeg kluba častimo popustima i pamtimo sve njihove narudžbe.

Saznaj više

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Instagram
Sendgrid

Google analytics