Filtriranje
hr en de
0 0
0 0
Početna Proizvodi Knjige Publicistika TEORIJA PRAKSE: eseji o ideologiji, kulturi i društvenoj strukturi

TEORIJA PRAKSE: eseji o ideologiji, kulturi i društvenoj strukturi

Šifra: 256434
(0)Ostavi recenziju
Godina izdanja: 2021
Država: HRVATSKA
Jezik izdanja: hrvatski
Uvez: Meki uvez
Broj stranica: 191
Format: 21 cm
ISBN: 9789533513423
Nakladnik: SANDORF
Cijena
$ 22,98

U klubu štedite $ 0,69.

U cijenu je uključen PDV. Za Europsku Uniju od 01.07.2021. cijena proizvoda i poštarine može varirati prema stopi poreza za zemlju isporuke.

Želite li uštedjeti $ 0,69 na ovoj narudžbi i postati član Dominović kluba?

Dostupno u roku 1-7 dana
O knjizi
Tekstovi Srećka Puliga okupljeni u ovoj knjizi bave se ideološkim i društvenim pitanjima, iz naglašeno lijeve pozicije, što je za one koji poznaju Puligov rad sasvim očekivan rakurs. Puligova razmišljanja su britka i zaigrana, i nude lucidne uvide svima zainteresiranima za područja “ideologije, kulture i društvene strukture”. “Knjiga Eseji o ideologiji, kulturi i društvenoj strukturi znanstveno je djelo kompleksnog analitičkog zahvata s pozicija širokih, utemeljenih, logičnih, kompleksnih i, što je najvažnije, dinamičkih i dijalektičkih zasada marksizma iz sva tri stoljeća koje obuhvaća taj teorijsko-analitički pravac. Pisana kao obuhvatna društvena analiza hrvatske društvene stvarnosti kasnog 20. i prvih desetljeća 21. stoljeća ona i obuhvaća i nadilazi žanrovske okvire društvene analitike s pripadajućim teorijskim aparatom, kritičkih eseja o suvremenosti, prakse pisanja informativno-polemičkih feljtona, kompendijske namjere jednog autorefleksivnog metodološkog priručnika te sasvim akademske namjere upućivanja na opsežnu bibliografiju.” - Iz recenzije Borisa Koromana “Znanstveni eseji u ovom rukopisu namijenjeni su u prvom redu širokom čitateljstvu, ali koje ima sklonost ka znanstvenoj literaturi u području kritički orijentirane humanistike, odnosno filozofije, političke teorije, sociologije i antropologije. Također, istraživači u domeni politički lijevo orijentirane misli u ovom će rukopisu zasigurno pronaći vrijedan historiografski i polemički materijal.” --- Iz recenzije Andree Matoševića “Sva ljudska spoznaja po svom smislu odnosi se na praksu. O tome govori još antička filozofija, ali potpuno jednako i današnji televizijski dnevnik. Spoznate istine treba da rukovode praksom, govorio je filozof Aristotel, misleći pritom i na svakodnevno iskustvo ljudi, ali i na umjetnosti i znanosti. Svi moraju raspolagati pravim znanjem, pa bili ljudi fizičkim radnicima, zanatlijama, trgovcima, liječnicima, vojskovođama ili državnicima.” “U ovdašnjoj znanstvenoj tradiciji, još od Jugoslavije, a naročito u razdoblju koje je vodilo prema njezinoj disoluciji, puno se govorilo o socijalnim razlikama među ljudima, njihovu bogatstvu ili siromaštvu. Pritom se služilo sociološkim kategorijama poput grupa, slojeva, društva i zajednice, no nivo se klase u pravilu zaobilazio. To je dvostruko zanimljivo. Prvo, zato što tako nešto, na prvi pogled, ne bismo trebali očekivati od društva čije je vodstvo “uspostavilo” socijalizam, pozivajući se na marksizam. A partija u svojem programu, sve do dekadentnog kraja, čak i na diktaturu proletarijata. Drugi pogled podsjetio bi nas na staljinističku tradiciju, čiji su ostaci očigledno ipak preživjeli obračun s originalom iz 1948. godine, a za koju je karakteristično da prijelazno društvo proglašava ostvarenim socijalizmom, pa dakle i već besklasnim. O teškoćama klasne analize svakog posebnog socijalističkog društva, pa tako i jugoslavenskog, vrijedilo bi napisati novih knjiga, a ne samo tekstova.”
Komentari
Ocjena proizvoda
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Česta pitanja
Koji je rok isporuke paketa?

Naručeni proizvodi isporučuju se u roku od 5 radnih dana. Ukoliko neki od proizvoda nije odmah dostupan za isporuku, kupac će o tome biti obaviješten u procesu kupnje. Više informacija o dostavi možete pronaći ovdje.

Dostavljate li u inozemstvo?

Da, dostavu vršimo u sve zemlje svijeta. Informacije o cijenama dostave za pojedine zemlje možete vidjeti ovdje.

Koja je cijena dostave?

Cijena dostave u Republici Hrvatskoj i Sloveniji je 4 € | 30,14 kn, a za narudžbe u iznosu većem od 55 € | 414,30 kn dostava je besplatna. Za više informacija o cijeni dostave u Hrvatskoj i u inozemstvu možete provjeriti ovdje.

Mogu li narudžbu s osobnim preuzimanjem preuzeti na dan kreirane narudžbe?

Svakom kupcu javimo kada su knjige spremne za preuzimanje pa je potrebno pričekati našu obavijest putem e-maila ili telefonskog broja koji ste ostavili kao kontakt u Vašoj narudžbi.

Ne snalazim se u webshop-u, mogu li nekim drugim putem napraviti narudžbu?

Ukoliko imate bilo kakvih problema vezanih uz web narudžbu, uvijek nas možete kontaktirati putem našeg e-maila: [email protected] i telefona: 01 6130 112. Tim putem možete napraviti i narudžbu, a potrebni podatci za narudžbu su: ime i prezime, adresa za dostavu, e-mail i telefonski broj.

Klub vjernih članova

Pravim ljubiteljima knjiga pripremili smo posebni tretman u Dominović Klubu vjernosti.

Članove našeg kluba častimo popustima i pamtimo sve njihove narudžbe.

Saznaj više

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Instagram
Sendgrid

Google analytics