Filtriranje
hr en de
0 0
0 0
Početna Proizvodi Knjige Umjetnost Glazba THOMPSON U OČIMA HRVATSKIH INTELEKTUALACA

THOMPSON U OČIMA HRVATSKIH INTELEKTUALACA

Šifra: 217518
(0)Ostavi recenziju
Godina izdanja: 2009
Država: HRVATSKA
Jezik izdanja: hrvatski
Uvez: Meki uvez
Broj stranica: 240
Format: 23 cm
ISBN: 978-953-95981-5-8
Nakladnik: FORTUNA D.O.O.
Cijena
$ 11,14

U klubu štedite $ 0,33.

U cijenu je uključen PDV. Za Europsku Uniju od 01.07.2021. cijena proizvoda i poštarine može varirati prema stopi poreza za zemlju isporuke.

Želite li uštedjeti $ 0,33 na ovoj narudžbi i postati član Dominović kluba?

Dostupno odmah
O knjizi
Svojim javnim radom pjevač Marko Perković Thompson pokazuje kako čovjek, unatoč zaglušnoj buci medija i političkim pritiscima različitih moćnika, ne može šutjeti na sve čudnovate, neprirodne i nerazumljive pojave u društvu. On ih precizno detektira, raščlanjuje, traga za njihovom pozadinom te ih glazbeno oblikuje u poetski govor razumljiv i prijamčiv suvremenoj mladeži kao i ostalim društvenim slojevima. Upravo zbog tog postao je meta određenih središta moći, koja iz duboke pozadine preko cijele mreže medijskih žandara vode pravi rat protiv ovog suvremenog trubadura Hrvatstva. Slučaj je već odavno nadi-šao hrvatske granice, "problem" se internacionalizirao, a osim zabrane nastupa u pojedinim zemljama, europski birokrati, na primjer, s hrvatskim političarima, zbog sadržaja Thompsonovih pjesama, pregovaraju o usporavanju ulaska u Europsku uniju. Tako su Thompsonove domoljubne pjesme, primjerice, više uzbunile domaću političku pozornicu nego sva nastojanja Slovenije i Italije da se uz pomoć pritisaka iz Europske unije dokopaju dijelova hrvatskoga mora. Zahvaljujući podložnosti domaćih političara, ne samo da im je uspjelo proširiti se na područje hrvatskoga ZERP-a nego su, uz pomoć politike i svojih pristaša u Hrvatskoj, uspjeli prošloga ljeta zabraniti Thompsonov nastup čak i u hrvatskoj Istarskoj županiji. Tako se uz pomoć nekih visokih državnih dužnosnika, zarobljenih očito u ljušture prijeporne prošlosti, znatnog dijela medija i lokalnih moćnika, hrvatska javnost podijelila u dva tabora - na glasnogovornike represije i zagovornike zabrana te na drugoj strani uglavnom golemu većinu hrvatskoga naroda, koji u Thompsonovim pjesmama prepoznaje vlastite vrijednosti i svoja stajališta. Zato smo u prvom poglavlju knjige, koje je inače bilo predviđeno za posebno izdanje, uvrstili razgovor s Markom Perkovićem Thompsonom, u kojem on neposredno daje svoje viđenje cjelokupnoga stanja, koje se isplelo oko njega zadnjih nekoliko godina. U prvom poglavlju također su uvrštena stajališta glazbenih kritičara, muzikologa, publicista, biskupa i uglednih akademika s različitih područja znanstvene i umjetničke djelatnosti. Na vrhuncu Ijetošnje kampanje protiv Thompsona, u obranu njegova ljudskoga i stvaralačkog dostojanstva te zaštite ustavom zajamčenih prava, ustala je pismima potpore skupina uglednih intelektualaca na čelu s akademikom Josipom Pečarićem.
Komentari
Ocjena proizvoda
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Česta pitanja
Koji je rok isporuke paketa?

Naručeni proizvodi isporučuju se u roku od 5 radnih dana. Ukoliko neki od proizvoda nije odmah dostupan za isporuku, kupac će o tome biti obaviješten u procesu kupnje. Više informacija o dostavi možete pronaći ovdje.

Dostavljate li u inozemstvo?

Da, dostavu vršimo u sve zemlje svijeta. Informacije o cijenama dostave za pojedine zemlje možete vidjeti ovdje.

Koja je cijena dostave?

Cijena dostave u Republici Hrvatskoj i Sloveniji je 4 € | 30,14 kn, a za narudžbe u iznosu većem od 55 € | 414,30 kn dostava je besplatna. Za više informacija o cijeni dostave u Hrvatskoj i u inozemstvu možete provjeriti ovdje.

Mogu li narudžbu s osobnim preuzimanjem preuzeti na dan kreirane narudžbe?

Svakom kupcu javimo kada su knjige spremne za preuzimanje pa je potrebno pričekati našu obavijest putem e-maila ili telefonskog broja koji ste ostavili kao kontakt u Vašoj narudžbi.

Ne snalazim se u webshop-u, mogu li nekim drugim putem napraviti narudžbu?

Ukoliko imate bilo kakvih problema vezanih uz web narudžbu, uvijek nas možete kontaktirati putem našeg e-maila: [email protected] i telefona: 01 6130 112. Tim putem možete napraviti i narudžbu, a potrebni podatci za narudžbu su: ime i prezime, adresa za dostavu, e-mail i telefonski broj.

Klub vjernih članova

Pravim ljubiteljima knjiga pripremili smo posebni tretman u Dominović Klubu vjernosti.

Članove našeg kluba častimo popustima i pamtimo sve njihove narudžbe.

Saznaj više

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Instagram
Sendgrid

Google analytics