Filtriranje
hr en de
0 0
0 0
Početna Proizvodi Knjige Dječja književnost Slikovnice YNARI: djevojčica s pet pletenica

YNARI: djevojčica s pet pletenica

Šifra: 437180
(0)Ostavi recenziju
Godina izdanja: 2021
Država: HRVATSKA
Jezik izdanja: hrvatski
Uvez: Tvrdi uvez
Broj stranica: 36
Format: 27 cm
ISBN: 9789533630182
Nakladnik: IBIS GRAFIKA D.O.O.
Cijena
$ 13,93

U klubu štedite $ 0,42.

U cijenu je uključen PDV. Za Europsku Uniju od 01.07.2021. cijena proizvoda i poštarine može varirati prema stopi poreza za zemlju isporuke.

Želite li uštedjeti $ 0,42 na ovoj narudžbi i postati član Dominović kluba?

Dostupno odmah
O knjizi
Ovaj kratki ilustrirani roman za mlade smješten je u kontekst dugogodišnjeg ratnog razdoblja u Angoli. Glavni je lik Ynari, djevojčica rođena s pet pletenica koje se nikada ne raspliću, koja na obali rijeke susreće jako malog čovjeka. Ovdje kreće njihova igra riječima u kojoj Ynari shvaća da su riječi relativne pa tako iako je njen novi prijatelj manji od nje, istovremeno on joj je po svojoj ljudskosti barem jednak. Zajedno svjedoče oružanom sukobu dvaju obližnjih sela te otkriva da je majušni čovjek zapravo majušni čarobnjak! Nakon tog otkrića, Ynari posjećuje selo majušnog čovjeka u kojem su svi jednako majušni, i svi se znaju koristiti magijom. Ynari usvaja seoski ritual stvaranja novih, korisnih, i uništavanja starih, beskorisnih riječi, te u sljedećem susretu posjećuje zaraćena sela te otkriva svoju magiju koju posjeduje od rođenja. Naučivši riječ «razmjena», Ynari se odriče svojih pletenica u zamjenu za mir među obližnjim selima. Ynarine pletenice nešto su što ona nije razumjela, i dok nije shvatila zašto ih posjeduje, one su bile beskorisne. No cijelo vrijeme znala je da će doći trenutak kada će one postati korisne te kada će shvatiti zašto je baš ona rođena s njima. Ynari je, čini se, ključ promjene, i jedino što može zaustaviti rat, i to uspijeva napraviti na svoj iskren, dječji način. U početku ne shvaća što je to rat, no kada nauči značenje te riječi, te kada pronađe razloge zbog kojih se ratuje, shvaća da je rat potpuno beskoristan, te da je to jedna od onih riječi koje je potrebno uništiti. Sve što je potrebno za završetak rata jest razumijevanje, jer niti jedno selo zapravo ne želi ratovati, a potreban je dječji glas kako bi im pokazao da su riječi i razumijevanje jače od oružja. Žrtvujući svoje pletenice, Ynari im pokazuje kako odricanje od nečega može uistinu biti dobro čak i za onoga koji se odriče - to naziva dobrom razmjenom. Ondjaki, podrijetlom iz Angole, svojim je pjesničkim talentom stvorio lik djevojčice Ynari, jedne od mnogobrojne angolske djece na koje je neizbrisive posljedice ostavilo trideset godina rata u njihovoj zemlji, i dao joj nadnaravne moći koje joj omogućavaju da okonča rat. Ilustracije nagrađivane kanadske ilustratorice Danute Wojciechowske prekrasnim bojama koje odlično pristaju temi knjige ne samo da prate priču, već na suptilan način dodatno naglašavaju neke od glavnih ideja koje se protežu kroz tekst. Prikazi kornjača, ptica, ribe i leptira koji obgrljuju tekst prije svega odrasle čitatelje upućuju da obrate pozornost na teme drevne mudrosti, slobode, dijeljenja iskustva te mladosti.
Komentari
Ocjena proizvoda
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Česta pitanja
Koji je rok isporuke paketa?

Naručeni proizvodi isporučuju se u roku od 5 radnih dana. Ukoliko neki od proizvoda nije odmah dostupan za isporuku, kupac će o tome biti obaviješten u procesu kupnje. Više informacija o dostavi možete pronaći ovdje.

Dostavljate li u inozemstvo?

Da, dostavu vršimo u sve zemlje svijeta. Informacije o cijenama dostave za pojedine zemlje možete vidjeti ovdje.

Koja je cijena dostave?

Cijena dostave u Republici Hrvatskoj i Sloveniji je 4 € | 30,14 kn, a za narudžbe u iznosu većem od 55 € | 414,30 kn dostava je besplatna. Za više informacija o cijeni dostave u Hrvatskoj i u inozemstvu možete provjeriti ovdje.

Mogu li narudžbu s osobnim preuzimanjem preuzeti na dan kreirane narudžbe?

Svakom kupcu javimo kada su knjige spremne za preuzimanje pa je potrebno pričekati našu obavijest putem e-maila ili telefonskog broja koji ste ostavili kao kontakt u Vašoj narudžbi.

Ne snalazim se u webshop-u, mogu li nekim drugim putem napraviti narudžbu?

Ukoliko imate bilo kakvih problema vezanih uz web narudžbu, uvijek nas možete kontaktirati putem našeg e-maila: [email protected] i telefona: 01 6130 112. Tim putem možete napraviti i narudžbu, a potrebni podatci za narudžbu su: ime i prezime, adresa za dostavu, e-mail i telefonski broj.

Klub vjernih članova

Pravim ljubiteljima knjiga pripremili smo posebni tretman u Dominović Klubu vjernosti.

Članove našeg kluba častimo popustima i pamtimo sve njihove narudžbe.

Saznaj više

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Instagram
Sendgrid

Google analytics