Filtriranje
hr en de
0 0
0 0
Novo

ZOV SAVJESTI

Šifra: 442700
(0)Ostavi recenziju
Godina izdanja: 2023
Država: HRVATSKA
Jezik izdanja: hrvatski
Uvez: Tvrdi uvez
Broj stranica: 167
Format: 24 cm
ISBN: 978-953-169-476-6
Cijena
$ 26,24

U klubu štedite $ 0,79.

U cijenu je uključen PDV. Za Europsku Uniju od 01.07.2021. cijena proizvoda i poštarine može varirati prema stopi poreza za zemlju isporuke.

Želite li uštedjeti $ 0,79 na ovoj narudžbi i postati član Dominović kluba?

Dostupno odmah
O knjizi
Tema knjige ZOV SAVJESTI Marka Veselice (priredila Snježana Veselica Majhut) montirani su politički procesi u Hrvatskoj nakon sloma Hrvatskog proljeća 1971. godine te osobni znanstveni, duhovni i duševni doživljaj tih procesa. Iako su politički procesi u Hrvatskoj, bivšoj Jugoslaviji i u bivšim komunističkim zemljama bili predmetom brojnih znanstvenih analiza, važnost je ove knjige u tome što je njen autor istodobno znanstveni analitičar i predmet znanstvene analize. Na dva montirana politička procesa, 1972. i 1981. godine, zbog “verbalnih delikata”, osuđen je na 18 godina robije i 8 godina izgona iz javnosti. Sadržaj knjige podijeljen je u 2 dijela: Umjesto predgovora; Prvi dio - Intervju Der Spiegelu; Drugi dio: Sudski postupak-Odgovor na završnu riječ javnog tužitelja; Završna riječ na suđenju; Presuda Okružnog suda u Zagrebu; Marko Veselica – Bilješka. Traumatično i tragično životno iskustvo koje je doživio dr. Marko Veselica kroz montirane političke procese i zastrašujuću zatvorsku torturu – u samici je proveo nekoliko godina, a nakon brojnih štrajkova glađu često se nalazio na granici života i smrti – potvrdili su tri ključna zaključka o potrazi i pronalaženju volje za životom i životnoga smisla u najstrašnijim logorima i kazamatima: (a) “svakom od nas potrebno je nešto ili netko za što ili za koga bismo mogli živjeti”, (b) “najveće patnje možemo preživjeti ako volimo, ako postoji netko koga volimo” i (c) “kad ne možeš ništa promijeniti, ta će te situacija promijeniti iz temelja”. Dr. Marko Veselica preživio je najstrašnije patnje i mučenja jer je u tamnicama razvio i održavao tri velike, vječne ljubavi: prema Domovini, Bogu i obitelji. Evo kako jednu od tih ljubavi koje su dale smisao njegovu životu i patnji opisuje na samom početku knjige: “Za mene je Hrvatska tajna koju je nemoguće racionalno dokučiti, jer je nedokučiva, kao i svaka velika tajna života: ljubav i mržnja, smrt i besmrtnost, dobro i zlo, ljepota i rugobnost.” Knjiga Marka Veselice Zov savjesti nadasve je važna i dokumentarna knjiga te autobiografsko svjedočanstvo čovjeka, intelektualca, kojega je komunistički totalitarni režim sa svom svojom brutalnošću progonio: samo za riječ, za mišljenje, za intervju stranom novinaru, osuđen je na dugogodišnju robiju i izgon iz javnosti. Kao perspektivni docent na Ekonomskom fakultetu osuđen je na tešku tamnicu i zbog dokazivinja da je Hrvatska gospodarski, politički, kulturno ugrožena u Jugoslaviji, čime je i njegov život i život njegove obitelji brutalno pogođen, a karijera kao znanstvenika uništena. Kao zatvorenik dva puta je proglašen zatvorenikom savjesti Zemlje. Briga sv. Oca Ivana Pavla II i međunarodnih institucija sačuvala ga je od sigurnoga atentata koji je na njega spreman u zatvoru.
Komentari
Ocjena proizvoda
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Česta pitanja
Koji je rok isporuke paketa?

Naručeni proizvodi isporučuju se u roku od 5 radnih dana. Ukoliko neki od proizvoda nije odmah dostupan za isporuku, kupac će o tome biti obaviješten u procesu kupnje. Više informacija o dostavi možete pronaći ovdje.

Dostavljate li u inozemstvo?

Da, dostavu vršimo u sve zemlje svijeta. Informacije o cijenama dostave za pojedine zemlje možete vidjeti ovdje.

Koja je cijena dostave?

Cijena dostave u Republici Hrvatskoj i Sloveniji je 4 € | 30,14 kn, a za narudžbe u iznosu većem od 55 € | 414,30 kn dostava je besplatna. Za više informacija o cijeni dostave u Hrvatskoj i u inozemstvu možete provjeriti ovdje.

Mogu li narudžbu s osobnim preuzimanjem preuzeti na dan kreirane narudžbe?

Svakom kupcu javimo kada su knjige spremne za preuzimanje pa je potrebno pričekati našu obavijest putem e-maila ili telefonskog broja koji ste ostavili kao kontakt u Vašoj narudžbi.

Ne snalazim se u webshop-u, mogu li nekim drugim putem napraviti narudžbu?

Ukoliko imate bilo kakvih problema vezanih uz web narudžbu, uvijek nas možete kontaktirati putem našeg e-maila: [email protected] i telefona: 01 6130 112. Tim putem možete napraviti i narudžbu, a potrebni podatci za narudžbu su: ime i prezime, adresa za dostavu, e-mail i telefonski broj.

Klub vjernih članova

Pravim ljubiteljima knjiga pripremili smo posebni tretman u Dominović Klubu vjernosti.

Članove našeg kluba častimo popustima i pamtimo sve njihove narudžbe.

Saznaj više

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Instagram
Sendgrid

Google analytics