Filterung
hr en de
0 0
0 0

MAJUŠNA ŽENA

Code: 243528
(0)Eine Bewertung hinterlassen
Jahr: 2017
Land: Kroatien
Sprache: Kroatisch
Einband: Gebunden
Seitenzahl: 231
Grösse: 21 cm
ISBN: 978-953-340-050-1
Preis
$ 23,40

Im Club sparen Sie $ 0,70.

Inklusive MwSt. Für die Europäische Union ab 01.07.2021. Der Preis der Produkte und der Versand kann je nach Steuersatz des Lieferlandes variieren.

Möchten Sie bei dieser Bestellung bis zu $ 0,70 sparen und Mitglied des Dominović Club werden?

Verfügbar innerhalb von 1-7 Tagen
Über das Buch
U središtu radnje romana u nalazi se jedna bečka obitelj i nekoliko njezinih generacija, pri čemu se ujedno prikazuje i nekoliko desetljeća 20. stoljeća. Glavni lik Paul Spielmann pripadnik je najmlađe generacije u obitelji, koji proučavajući život i sudbinu svoje bake i istražujući obiteljsku prošlost pokušava osvijestiti i vlastiti identitet. Roman započinje njegovim dolaskom u Beč. On se zbog termina u jednoj bečkoj bolnici nakon dvadeset godina provedenih u Americi vraća u svoju domovinu, iznajmljuje stan u Beču i istražuje svoju novu, to jest staru sredinu. Do termina u bolnici spontano se odlučuje napisati priču o svojoj pokojnoj baki Marti i počinje kopati po obiteljskoj prošlosti. Već pri dolasku u Beč primjećuje trgovinu antikvitetima i u njezinu izlogu stari klavir marke Bösendorfer. Klavir u njemu oživljava brojna sjećanja na baku, koja je nekad imala sličan klavir. Promatrajući izlog i hodajući po bečkim ulicama i trgovima, glavni lik na tragu je obiteljske povijesti, a prije svega ga zanima bakina prošlost, koju naziva „malom ženom“. Prisjeća se tako brojnih priča koje mu je pričala držeći ga za ruke u brojnim zajedničkim šetnjama gradom: o vremenu Napoleona, austrijskom caru Franji Josipu I. i njegovoj supruzi Elizabeti, o turskoj opsadi Beča, o bajkama, sagama, pričama o Indijancima, ali i o svom vlastitom životu i odrastanju, koje je bilo obilježeno neuspjelim vezama, razočaranjima, gubitcima, neispunjenim željama i čežnjama. U njezinom se prisustvu Paul osjećao ugodno, a baka je u unuku između ostalog vidjela mogućnost da nadoknadi sve što je zbog udaje za nacionalsocijalista, koji zbog njezina židovskog podrijetla nije gajio simpatije prema njezinoj obitelji, zanemarila i propustila u odgoju i odnosu prema vlastitu sinu. Neposredno prije smrti baka je svoj klavir prodala i kupila si avionsku kartu za Jeruzalem, koju međutim nikada nije iskoristila. Sada, nakon njezine smrti, unuk želi vratiti dio prošlosti i kupuje stari klavir koji je zapazio odmah po dolasku u grad i koji već svojom sličnošću budi uspomene na baku. Klavir postavlja u stan i slušajući Beethovena, vrijeme provodi ležeći ispod klavira kao nekoć dok je baka svirala na klaviru. Na kraju propušta svoj termin u bolnici zbog kojeg je i došao u Beč. Ne uspijeva ni uspostaviti odnos s bratom i sestrom jer mu oni zamjeraju distanciranje od obitelji i nedolazak na pogrebe članova obitelji. Svojim šetnjama kroz grad i odlaskom na poznata mjesta iz djetinjstva, sjećanjima na baku i njezine priče, kao i s pomoću pisama koja su mu na raspolaganju, Paul samostalno radi na rekonstrukciji obiteljske, ali ujedno i nacionalne povijesti. Na temelju brojnih autobiografskih elemenata, biografskih podataka i imena u romanu koja se podudaraju s imenima članova obitelji Henisch, može se osnovano tvrditi da autor svoj roman Eine sehr kleine Frau posvećuje svojoj baki, koja ga je, kako to navodi tekst na ovitku knjige, naučila pripovijedanju.
Kommentare
Ocjena proizvoda
Noch keine Kommentare. Seien Sie der Erste, der kommentiert.
Kommentar senden

Artikel bewerten

Produkt bewerten

Ihre E-Mail wird nur verwendet, um auf Ihren Kommentar zu antworten.
FAQ
Was ist die Lieferzeit des Pakets?

Ihre Bestellung wird innerhalb von 5 Werktagen versendet. Wenn bestimmte Produkte nicht sofort verfügbar sind, werden Sie während des Einkaufsvorgangs darauf hingewiesen. Weitere Informationen zur Lieferung finden Sie hier.

Versenden Sie ins Ausland?

Ja, wir liefern weltweit. Wenn Sie mehr über die Versandkosten für bestimmte Länder erfahren möchten, klicken Sie hier.

Was kostet die Lieferung?

Der Lieferpreis in der Republik Kroatien und Slowenien beträgt 4 € | 30,14 kn, und bei Bestellungen über 55 € | 414,30 kn ist die Lieferung kostenlos. Weitere Informationen zum Preis der Lieferung in Kroatien und ins Ausland finden Sie hier.

Kann ich meine Bestellung am selben Tag abholen, an dem ich sie aufgegeben habe?

Wir benachrichtigen unsere Kunden immer, wenn ihre Bücher abholbereit sind. Sie müssen also auf die Benachrichtigung warten, die an Ihre E-Mail-Adresse oder an die Telefonnummer gesendet wird, die Sie in der Bestellung als Kontakt angegeben haben.

Ich komme mit dem Webshop nicht zurecht, kann ich auch anders bestellen?

Wenn Sie Probleme mit der Webbestellung haben, können Sie uns jederzeit per E-Mail und Telefon kontaktieren. Sie können auch auf diese Weise eine Bestellung aufgeben, und die notwendigen Informationen für die Bestellung sind: Vor- und Nachname, Lieferadresse, E-Mail und Telefonnummer.

Loyalty Club

Wir haben eine spezielle Behandlung für die wahren Buchliebhaber des Dominic Loyalty Club vorbereitet.

Wir belohnen unsere Clubmitglieder mit Rabatten und merken uns alle Ihre Bestellungen.

Weitere Informationen

Newsletter

Melden Sie sich für unseren Newsletter an und erhalten Sie 10 % Rabatt auf Ihren ersten Einkauf.