Filtriranje
hr en de
0 0
0 0
Novo

FILOZOFIJA SLOBODE (II. izdanje)

Šifra: 266038
(0)Ostavi recenziju
Godina izdanja: 2023
Država: HRVATSKA
Jezik izdanja: hrvatski
Uvez: Meki uvez
Broj stranica: 400
Format: 18 cm
ISBN: 9789533690193
Nakladnik: TIM PRESS
Cijena
$ 17,84

U klubu štedite $ 0,54.

U cijenu je uključen PDV. Za Europsku Uniju od 01.07.2021. cijena proizvoda i poštarine može varirati prema stopi poreza za zemlju isporuke.

Želite li uštedjeti $ 0,54 na ovoj narudžbi i postati član Dominović kluba?

Dostupno u roku 1-7 dana
O knjizi
Lars Svendsen je međunarodnu reputaciju stekao nizom svojih djela, prevedenih na mnoge jezike, od kojih su najpoznatija Strah, Moda, Filozofija dosade, Filozofija zla i Filozofija laži objavljena u izdanju TIM pressa. U istoj biblioteci objavljena je i njegova knjiga Filozofija slobode, čije smo drugo izdanje upravo objavili. Sloboda govora, vjeroispovijesti, izbora, volje – za sve ovo su se ljudi su se borili i dalje će se boriti. No, što uistinu ljudska sloboda jest? Od metafizike, preko politike i etike, Lars Svendsen u ovoj zanimljivoj knjizi istražuje pitanje slobode te sagledava sve suvremene prijetnje s kojima se ona suočava. Naša sloboda moguća je zato što imamo sposobnost – koja nedostaje životinjama – predočiti različite mogućnosti i razmišljati o njima. Djelujemo polazeći od želja i preferencija, kao što čine i životinje, ali mi možemo odabrati kako ćemo djelovati. Ne postoji nešto poput neograničene slobode, ali ograničenja slobode nisu ujednačene veličine. Neka ograničenja su apsolutna i nepromjenjiva, druga se prilagođavaju društvenim ili osobnim procesima, neka su legitimna dok su druga nelegitimna. Naša želja za slobodom potječe od ugnjetavanja, iskustva sasvim suprotnog slobodi. Ugnjetavanje postoji u mnogim oblicima, od najbliskijih veza do susreta s moćnim državnim aparatom. Zajedničko im je što se ne može izbjeći da se učini nešto što se ne želi ili ne može učiniti nešto što se želi, barem ne bez sankcija koje se javljaju kao još gori izbor. Iako je naše ponašanje uvjetovano pa i ograničeno društvenim i pravnim propisima, opterećeno rokovima, Svendsen tvrdi da je temeljni uvjet za human život sposobnost iznalaženja slobode. Filozofija slobode propituje kako organizirati uspješne živote kada smo otuđeni od samog koncepta slobode. Svendsen se bavi pitanjima kao što je sloboda volje te njezinim konceptom u svemiru kojim upravljaju prirodni zakoni. Zaključuje da je prava definicija osobne slobode prije svega sloboda posvećivanja onome do čega nam je zaista stalo, shvaćanje prave vrijednosti života koji živimo. Ova fascinantna rasprava o granicama slobode unutar društva sveobuhvatna je i donosi pristupačan i detaljan pregled koji će se svidjeti stručnjacima i širem čitateljstvu.
Komentari
Ocjena proizvoda
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Česta pitanja
Koji je rok isporuke paketa?

Naručeni proizvodi isporučuju se u roku od 5 radnih dana. Ukoliko neki od proizvoda nije odmah dostupan za isporuku, kupac će o tome biti obaviješten u procesu kupnje. Više informacija o dostavi možete pronaći ovdje.

Dostavljate li u inozemstvo?

Da, dostavu vršimo u sve zemlje svijeta. Informacije o cijenama dostave za pojedine zemlje možete vidjeti ovdje.

Koja je cijena dostave?

Cijena dostave u Republici Hrvatskoj i Sloveniji je 4 € | 30,14 kn, a za narudžbe u iznosu većem od 55 € | 414,30 kn dostava je besplatna. Za više informacija o cijeni dostave u Hrvatskoj i u inozemstvu možete provjeriti ovdje.

Mogu li narudžbu s osobnim preuzimanjem preuzeti na dan kreirane narudžbe?

Svakom kupcu javimo kada su knjige spremne za preuzimanje pa je potrebno pričekati našu obavijest putem e-maila ili telefonskog broja koji ste ostavili kao kontakt u Vašoj narudžbi.

Ne snalazim se u webshop-u, mogu li nekim drugim putem napraviti narudžbu?

Ukoliko imate bilo kakvih problema vezanih uz web narudžbu, uvijek nas možete kontaktirati putem našeg e-maila: [email protected] i telefona: 01 6130 112. Tim putem možete napraviti i narudžbu, a potrebni podatci za narudžbu su: ime i prezime, adresa za dostavu, e-mail i telefonski broj.

Klub vjernih članova

Pravim ljubiteljima knjiga pripremili smo posebni tretman u Dominović Klubu vjernosti.

Članove našeg kluba častimo popustima i pamtimo sve njihove narudžbe.

Saznaj više

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Instagram
Sendgrid

Google analytics