Filtriranje
hr en de
0 0
0 0
Početna Proizvodi Knjige Umjetnost Glazba LADO: hrvatska tradicijska glazbala i sastavi (s 4 CD-a)

LADO: hrvatska tradicijska glazbala i sastavi (s 4 CD-a)

Šifra: 430574
(0)Ostavi recenziju
Godina izdanja: 2018
Država: HRVATSKA
Jezik izdanja: engleski
Jezik izdanja: hrvatski
Uvez: Tvrdi uvez
Broj stranica: 295
Format: 29 cm
ISBN: 978-953-0-60978-5
Cijena
$ 38,86

U klubu štedite $ 1,17.

U cijenu je uključen PDV. Za Europsku Uniju od 01.07.2021. cijena proizvoda i poštarine može varirati prema stopi poreza za zemlju isporuke.

Želite li uštedjeti $ 1,17 na ovoj narudžbi i postati član Dominović kluba?

Dostupno u roku 1-7 dana
O knjizi
Dvojezično izdanje, usporedo na hrvatskom i engleskom jeziku. LADO : Croatian Traditional Instruments and Ensembles. Pod nazivom Lado - hrvatska tradicijska glazbala i sastavi krije se vrlo atraktivna monografija s četiri kompaktne ploče i popratnim tekstom dr. sc. Irene Miholić, predgovorom Ivana Ivančana i bogatim slikovnim i zvukovnim materijalima (četiri CD-a). U središtu ove jedinstvene publikacije koja se bavi najpoznatijim hrvatskim profesionalnim folklornim ansamblom nalaze se hrvatska tradicijska glazbala te njima svojstveni sastavi, od tamburaškog orkestra preko dangubice i miha do dvojnica. Ansambl Lado gotovo sedam desetljeća diljem zemlje i svijeta predstavlja umjetnički obrađenu glazbenu i plesnu tradiciju Hrvata. Pritom je prije svega pozornost gledatelja usmjerena na narodne plesove i pjesme, ali i originalne narodne nošnje, dok je onaj dio koji se odnosi na tradicijska glazbala i njihove sastave potisnut u drugi plan. Upravo je to bio razlog da se, u suradnji sa Školskom knjigom i Glazbenim programom Hrvatskog radija, pristupi snimanju materijala za četverostruki CD te izdavanju glazbene fotomonografije Lado - hrvatska tradicijska glazbala i sastavi. Knjiga stručnim tekstom prati cjelokupan audiomaterijal snimljen na CD-ovima te predstavlja hrvatska tradicijska glazbala, sastave i njihovu zastupljenost u Ladu. Tu se nalazi i karta rasprostranjenosti hrvatskih narodnih instrumenata u krajevima u kojima žive Hrvati, notni zapisi, fotografije glazbala, svirača i glazbenih sastava, ali i plesača Lada u narodnim nošnjama. Ovom izdanju nije samo zadaća prikazati sve mogućnosti glazbenika ansambla Lado i njihova instrumentarija, već ima i važno obrazovno obilježje predstavljajući širem slušateljstvu jedan do sada slabo poznat, a neobično važan dio tradicijske kulture u Hrvata. Orkestar Lada sastavljen je od četrnaest glazbenika - multiinstrumentalista koji sviraju gotovo sva tradicijska glazbala i njihove različite sastave koji postoje na ovim prostorima. U sklopu jednoga koncerta isti svirači bez problema prelaze iz gudačkog sastava s cimbalom (guci, pilari, jegeduši, mužikaši), inače uobičajenoga u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, u tamburaški sastav koji je tipičan za sjeveroistočna nizinska područja.
Komentari
Ocjena proizvoda
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Česta pitanja
Koji je rok isporuke paketa?

Naručeni proizvodi isporučuju se u roku od 5 radnih dana. Ukoliko neki od proizvoda nije odmah dostupan za isporuku, kupac će o tome biti obaviješten u procesu kupnje. Više informacija o dostavi možete pronaći ovdje.

Dostavljate li u inozemstvo?

Da, dostavu vršimo u sve zemlje svijeta. Informacije o cijenama dostave za pojedine zemlje možete vidjeti ovdje.

Koja je cijena dostave?

Cijena dostave u Republici Hrvatskoj i Sloveniji je 4 € | 30,14 kn, a za narudžbe u iznosu većem od 55 € | 414,30 kn dostava je besplatna. Za više informacija o cijeni dostave u Hrvatskoj i u inozemstvu možete provjeriti ovdje.

Mogu li narudžbu s osobnim preuzimanjem preuzeti na dan kreirane narudžbe?

Svakom kupcu javimo kada su knjige spremne za preuzimanje pa je potrebno pričekati našu obavijest putem e-maila ili telefonskog broja koji ste ostavili kao kontakt u Vašoj narudžbi.

Ne snalazim se u webshop-u, mogu li nekim drugim putem napraviti narudžbu?

Ukoliko imate bilo kakvih problema vezanih uz web narudžbu, uvijek nas možete kontaktirati putem našeg e-maila: [email protected] i telefona: 01 6130 112. Tim putem možete napraviti i narudžbu, a potrebni podatci za narudžbu su: ime i prezime, adresa za dostavu, e-mail i telefonski broj.

Klub vjernih članova

Pravim ljubiteljima knjiga pripremili smo posebni tretman u Dominović Klubu vjernosti.

Članove našeg kluba častimo popustima i pamtimo sve njihove narudžbe.

Saznaj više

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Instagram
Sendgrid

Google analytics