Filter
0 0
0 0
Startseite Produkte Bücher Sozial- und Humanwissenschaften Philosophie POVIJEST FILOZOFIJE: razvoj mišljenja u ideji cjeline (trosveščano izdanje)

POVIJEST FILOZOFIJE: razvoj mišljenja u ideji cjeline (trosveščano izdanje)

Passwort: 433520
(0)Eine Bewertung hinterlassen
Jahr: 2019
Land: Hrvatska
Sprache: hrvatski
Einband: Hardcover
Grösse: 25 cm
ISBN: 9789530600676
Preis
$ 599,00

Im Club sparen Sie $ 17,97.

Inklusive MwSt.

Möchten Sie to save $ 17,97 bei dieser Bestellung sparen und Mitglied imDominović club werden?

Sofort verfügbar

Bezahlmöglichkeiten

Barzahlung bei Lieferung, Kreditkarte (einmalig oder Ratenzahlung), Direktzahlung über ein Bankkonto

Über das Buch
Trosveščana Povijest filozofije: razvoj mišljenja u ideji cjeline Branka Bošnjaka (1923. - 1996.), istaknutoga hrvatskog filozofa i akademika, općepoznato je djelo ne samo u užim filozofskim nego i u širim znanstvenim i kulturnim krugovima te najširoj javnosti gdje je u proteklih četvrt stoljeća prepoznato i potvrđeno kao jedan od ključnih pothvata hrvatske filozofije, znanosti i kulture uopće. Premda je od prvoga izdanja (1993.) prošlo četvrt stoljeća, Bošnjakova je Povijest filozofije i danas neprevladani pothvat u žanru povijesti filozofije u nas i u hrvatskoj filozofiji općenito - ambicijom i kvalitetom ističe se i u kontekstu prije objavljenih povijesti filozofije te u kontekstu filozofske produkcije u posljednjih dvadesetak godina. Iako je riječ o informativnom i pouzdanom prikazu povijesnoga razvoja filozofske misli od prvih filozofa do druge polovice 20. stoljeća, Povijest filozofije Branka Bošnjaka nipošto nije suhoparno, činjenično nizanje filozofskih imena, škola, pravaca, djela itd. Štoviše, kako sugerira i njezin podnaslov razvoj mišljenja u ideji cjeline, ona počiva na autorovoj tezi, potvrđenoj i u njegovu tekstu, da se filozofsko mišljenje (i mišljenje općenito) razvijalo »u ideji cjeline«, odnosno u obliku ideje cjeline što je - osobito u vremenu rascjepkanoga i »tehnoznanošću« obuzetoga znanja - ujedno i isticanje prednosti filozofije među svim drugim znanostima te zauzimanje za shvaćanje svijeta kao cjeline, odnosno za cjelovito mišljenje. Osim toga, Bošnjak pokazuje da »povijest filozofije« nije puka »historija (historiografija) filozofije«, nego da između povijesti i filozofije postoji supstancijalna povezanost o kojoj se, kao što autor i čini, može i treba razmišljati na različitim razinama. Primarna je svrha Bošnjakove Povijesti filozofije filozofsko-istraživačka i filozofsko-obrazovna, no riječ je o djelu koje ima i važnu društvenu ulogu jer pokazuje što filozofija može ponuditi suvremenom društvu u spoznavanju i razumijevanju bitnih fenomena, tema i problema, kao što može ponukati filozofe na samoosmišljavanje i pronalaženje svojega mjesta, uloge i svrhe u suvremenom svijetu. Vrijednost Povijesti filozofije Branka Bošnjaka pokazuje se na filozofskoj, znanstvenoj, stručnoj, obrazovnoj, kulturnoj i društvenoj razini. U tom će smislu novo izdanje Povijesti filozofije zasigurno pronaći svoju publiku u filozofskim krugovima, među istraživačima, profesorima i studentima filozofije te u širim akademskim i intelektualnim krugovima. Dakako, može računati i na popularnost i korisnost i u široj čitateljskoj javnosti, i to ne samo u Hrvatskoj nego i u drugim zemljama u kojima se hrvatski jezik neposredno razumije.
Kommentare
Ocjena proizvoda
Noch keine Kommentare. Sei der erste, der einen Kommentar abgibt.
Kommentar senden

Bewerten Sie den Artikel 

Ihre E-Mail wird nur verwendet, um auf Ihren Kommentar zu antworten.

Loyalty Club

Wir haben eine spezielle Behandlung für die wahren Buchliebhaber des Dominic Loyalty Club vorbereitet.

Wir behandeln unsere Clubmitglieder mit Rabatten und merken uns alle Ihre Bestellungen.

Weitere Informationen

Newsletter

Abonnieren Sie unseren Newsletter und erhalten Sie 10% Rabatt auf den ersten Einkauf.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Instagram
Sendgrid

Google analytics