Filtriranje
hr en de
0 0
0 0
Početna Proizvodi Knjige Književnost Biografije/autobiografije ISJEČCI IZ ŽIVOTA JEDNOG PEDIJATRA

ISJEČCI IZ ŽIVOTA JEDNOG PEDIJATRA

Šifra: 416040
(0)Ostavi recenziju
Godina izdanja: 2009
Država: HRVATSKA
Jezik izdanja: hrvatski
Uvez: Meki uvez
Broj stranica: 182
Format: 20 cm
ISBN: 978-953-188-301-6
Nakladnik: DURIEUX
Cijena
$ 16,72

U klubu štedite $ 0,50.

U cijenu je uključen PDV. Za Europsku Uniju od 01.07.2021. cijena proizvoda i poštarine može varirati prema stopi poreza za zemlju isporuke.

Želite li uštedjeti $ 0,50 na ovoj narudžbi i postati član Dominović kluba?

Dostupno u roku 1-7 dana
O knjizi
Knjiga je napisana jednostavno, toplo, iskreno i pismeno. Čitajući ju pratimo njegovo sretno djetinjstvo, toplinu doma, ljubav i poštovanje prema roditeljima. Slike i anegdote iz pučkoškolskih i gimnazijskih dana ispunjene su nogometom po livadama Peščenice i drugim športskim aktivnostima (skijanje, plivanje, vaterpolo, veslanje). Otkrivamo stjecanje prvih prijatelja, burne događaje iz Drugog svjetskog rata i poratnih godina. Slijedimo njegove studentske dane i godine oblikovanja u vrhunskog stručnjaka, nastavnika i znanstvenika. Doživljavamo i njegove umirovljeničke dane, ispunjene ponovnim čitanjem najdražih pisaca klasika i sjećanjima na gimnazijske godine, na umrle prijatelje, na ratne i poratne gadosti i poniženja, na Domovinski rat, na tragediju herojskog Vukovara. Zašto je ova knjiga vrijedan dar svakom pedijatru i zdravstvenom djelatniku? Ova knjiga ima i snažne poruke za mlade liječnike. Poruke o vrijednostima rada, potpunog predanja svom pozivu i zaljubljenosti u svoj poziv, odricanja, upornosti i marljivosti. Pokazao je umjeće pristupa bolesnom djetetu, njegovim radostima i patnjama opisujući svoja sjećanja na neke male bolesnike. Pokazao je kako treba voljeti i slušati djecu. Još jedna izuzetno vrijedna poruka mladima: prikazao je neizbrisivu snagu prijateljstva i koliko je važno u životu imati prijatelja i biti prijatelj. Ova knjiga upozorava i na važnost obitelji u pružanju topline i zaštite i poticanja u razvoju djeteta. Upućuje i na neizbrisiv trag koji može ostaviti jedan nastavnik, utječući na cjelokupni život mlade osobe od političke orijentacije do izbora zvanja. Ova knjiga ima još jednu vrijednost. Opisuje povijest pedijatrijske klinike, rad jedne klinike, prilike i uvjete rada u godinama nakon II. svjetskog rata. Autor koncizno i točno opisuje probleme i krizu studija medicine. Obogaćuje povijest zagrebačke pedijatrijske škole. Upoznaje nas s jednim važnim isječkom iz života njezina utemeljitelja prof. Ernsta Mayerhofera. Prof. Mayerhofer odbija ponuđenu katedru za pedijatriju na Karlovom univerzitetu u Pragu i ostaje vjeran zagrebačkom fakultetu. Odluka koja izaziva i danas divljenje i zahvalnost. U knjizi je prof. Raić izrazio duboko poštovanje prema medicinskim sestrama i časnim sestrama, prema njihovoj uzvišenoj djelatnosti, zahtjevnom radu (zamjena za majke) koji još uvijek nije dovoljno priznat. Potresno, toplo, s puno poštovanja i iskrenosti autor je opisao akademika prof. dr. Dragu Perovića i prof. dr. Niku Skrivanelija - dva velika imena naše medicine. Oba su utjecala na oblikovanje i fakultetsku karijeru autora. Imao je sreću osjetiti i proživjeti veličinu liječničkog poziva. Njegova misao „bijeli kaput je težak, a ne manekenski“ ocrtava svu složenost medicinskog poziva. Činio je dobro djeci, a zar to nije nešto najljepše?
Komentari
Ocjena proizvoda
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Česta pitanja
Koji je rok isporuke paketa?

Naručeni proizvodi isporučuju se u roku od 5 radnih dana. Ukoliko neki od proizvoda nije odmah dostupan za isporuku, kupac će o tome biti obaviješten u procesu kupnje. Više informacija o dostavi možete pronaći ovdje.

Dostavljate li u inozemstvo?

Da, dostavu vršimo u sve zemlje svijeta. Informacije o cijenama dostave za pojedine zemlje možete vidjeti ovdje.

Koja je cijena dostave?

Cijena dostave u Republici Hrvatskoj i Sloveniji je 4 € | 30,14 kn, a za narudžbe u iznosu većem od 55 € | 414,30 kn dostava je besplatna. Za više informacija o cijeni dostave u Hrvatskoj i u inozemstvu možete provjeriti ovdje.

Mogu li narudžbu s osobnim preuzimanjem preuzeti na dan kreirane narudžbe?

Svakom kupcu javimo kada su knjige spremne za preuzimanje pa je potrebno pričekati našu obavijest putem e-maila ili telefonskog broja koji ste ostavili kao kontakt u Vašoj narudžbi.

Ne snalazim se u webshop-u, mogu li nekim drugim putem napraviti narudžbu?

Ukoliko imate bilo kakvih problema vezanih uz web narudžbu, uvijek nas možete kontaktirati putem našeg e-maila: [email protected] i telefona: 01 6130 112. Tim putem možete napraviti i narudžbu, a potrebni podatci za narudžbu su: ime i prezime, adresa za dostavu, e-mail i telefonski broj.

Klub vjernih članova

Pravim ljubiteljima knjiga pripremili smo posebni tretman u Dominović Klubu vjernosti.

Članove našeg kluba častimo popustima i pamtimo sve njihove narudžbe.

Saznaj više

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Instagram
Sendgrid

Google analytics