Filtriranje
hr en de
0 0
0 0
Novo

PAD NUMENORA

Šifra: 441941
(0)Ostavi recenziju
Godina izdanja: 2023
Država: HRVATSKA
Jezik izdanja: hrvatski
Uvez: Tvrdi uvez
Broj stranica: 249
Format: 24 cm
ISBN: 9789533421407
Nakladnik: LUMEN
Cijena
$ 34,63

U klubu štedite $ 1,04.

U cijenu je uključen PDV. Za Europsku Uniju od 01.07.2021. cijena proizvoda i poštarine može varirati prema stopi poreza za zemlju isporuke.

Želite li uštedjeti $ 1,04 na ovoj narudžbi i postati član Dominović kluba?

Dostupno odmah
O knjizi
Samo u Padu Númenora možete saznati baš sve o osnutku Númenora, kovanju Prstenova moći i Posljednjem savezu protiv Saurona, kojim se okončalo Drugo doba. Pad Númenora moćna je i veličanstvena zbirka svega što je Tolkien rekao o razdoblju u kojem se polažu temelji za Gospodara prstenova. Nakon Amazonove serije Prstenovi moći, Pad Númenora, kronika o Tolkienovu Drugom dobu Međuzemlja, dolazi kao savršeno osvježenje. – John Garth Prvi put je gotovo sva ključna građa o Drugome dobu predstavljena u jednoj knjizi, u Padu Númenora, pa je mnogo lakše vidjeti koliko je informacija Tolkien zbilja dao općenito o Drugome dobu i konkretno o Númenoru. Možda vas zanima to pomalo zapostavljeno razdoblje povijesti Međuzemlja, možda želite doznati više o tome kako se materijal koji su izmislili scenaristi Prstenova moći uklapa (ili ne uklapa) u Tolkienove zamisli, možda želite pronaći informacije o nekom događaju iz Drugoga doba kako biste stvarali svoja djela nadahnuta Tolkienom – u svakom slučaju Pad Númenora pruža jasno složenu kroniku i iznimno je vrijedan doprinos svakoj zbirci Tolkienovih zapisa. Pad Númenora prvi je put objavljen 2022. godine, a u sebi okuplja sve Tolkienove zapise o Drugome dobu Međuzemlja. Tolkien je jedanput opisao Drugo doba kao "mračno doba, o kojemu se zna (i treba znati) tek malo toga". I doista, čitatelji su mnogo godina imali na raspolaganju jedino kratke naznake na stranicama Gospodara prstenova i njegovih dodataka, gdje se spominje kovanje Prstenova moći, izgradnja Barad-dura i Sauronov uspon. Potpunija se priča dobila tek kad je Christopher Tolkien nakon očeve smrti objavio Silmarillion. To je knjiga o Prvome dobu, ali na samome kraju ima dva ključna teksta koji otkrivaju burni uspon i pad otoka Númenora. Nakon što je podignut iz Velikoga mora i predan ljudima Međuzemlja kao nagrada jer su pomogli božanskim Valarima i vilenjacima da pobijede mračnog Morgotha, otok je postao bogato i utjecajno kraljevstvo. Ali kako je rasla moć Númenora, tako je posijano i sjeme njegove propasti: nakon što su u Međuzemlju porazili Saurona i doveli ga u Númenor kao zarobljenika, kraljevi su dopustili da ih iskvari njegova zloća i odlučili napasti Valinor, zemlju bogova. Božanska odmazda za taj napad bila je strašna... Nakon Silmarilliona uslijedila su izdanja koja su pružila nove uvide u Drugo doba: Nedovršene pripovijesti o Númenoru i Međuzemlju, kao i opsežna Povijest Međuzemlja Christophera Tolkiena, gdje je uvrstio mnoge očeve rukopise. Na sve to oslanja se i Pad Númenora, u kojoj na jednom mjestu saznajemo sve o osnutku Númenora, kovanju Prstenova moći i Posljednjem savezu protiv Saurona, kojim se okončalo Drugo doba. Urednik Brian Sibley dodao je uvode i komentare kako bi povezao različite Tolkienove zapise, a u pogledu kronologije držao se ljetopisa iz dodataka Gospodaru prstenova.
O autoru
Tolkien J.R.R.:

J.R.R. Tolkien, autor fantazije, znanstvene fantastike i proze, ostavlja neizbrisiv trag u svijetu književnosti svojim epohalnim djelima. Njegove priče o Srednjoj Zemlji, hobitima, vilenjacima i čarobnjacima privlače čitatelje svih generacija svojim bogatstvom svjetova, izvanrednom karakterizacijom likova i dubokim temama. Tolkienove knjige su klasici žanra i inspirirale su mnoge autore i umjetnike. Posjetite Knjižaru Dominović kako biste istražili njegovo naslijeđe i zaronili u čarobne svjetove koje je stvorio.

Komentari
Ocjena proizvoda
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Česta pitanja
Koji je rok isporuke paketa?

Naručeni proizvodi isporučuju se u roku od 5 radnih dana. Ukoliko neki od proizvoda nije odmah dostupan za isporuku, kupac će o tome biti obaviješten u procesu kupnje. Više informacija o dostavi možete pronaći ovdje.

Dostavljate li u inozemstvo?

Da, dostavu vršimo u sve zemlje svijeta. Informacije o cijenama dostave za pojedine zemlje možete vidjeti ovdje.

Koja je cijena dostave?

Cijena dostave u Republici Hrvatskoj i Sloveniji je 4 € | 30,14 kn, a za narudžbe u iznosu većem od 55 € | 414,30 kn dostava je besplatna. Za više informacija o cijeni dostave u Hrvatskoj i u inozemstvu možete provjeriti ovdje.

Mogu li narudžbu s osobnim preuzimanjem preuzeti na dan kreirane narudžbe?

Svakom kupcu javimo kada su knjige spremne za preuzimanje pa je potrebno pričekati našu obavijest putem e-maila ili telefonskog broja koji ste ostavili kao kontakt u Vašoj narudžbi.

Ne snalazim se u webshop-u, mogu li nekim drugim putem napraviti narudžbu?

Ukoliko imate bilo kakvih problema vezanih uz web narudžbu, uvijek nas možete kontaktirati putem našeg e-maila: [email protected] i telefona: 01 6130 112. Tim putem možete napraviti i narudžbu, a potrebni podatci za narudžbu su: ime i prezime, adresa za dostavu, e-mail i telefonski broj.

Klub vjernih članova

Pravim ljubiteljima knjiga pripremili smo posebni tretman u Dominović Klubu vjernosti.

Članove našeg kluba častimo popustima i pamtimo sve njihove narudžbe.

Saznaj više

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Instagram
Sendgrid

Google analytics