Još malo i stiže novo, 45. izdanje Interlibera, najvećeg kulturnog događaja u zemlji. Za vas smo od 7. do 12. studenoga u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma na štandu 17b tom prigodom pripremili prave poslastice koje stižu iz naše naklade. Izdvojit ćemo četiri nova naslova iz ove godine za koje Vas očekuju popusti od 20 posto. Krenimo redom.
Prvi na listi je Znamen na koži autorice Vesne Haluge o tradicijskim tetovažama Hrvatica iz Bosne i Hercegovine. Takva vrsta tetoviranja bila je najzastupljenija između 15. i 19. stoljeća zbog geopolitičkih prilika na našim prostorima, odnosno zbog osmanlijskih osvajanja te je imala i jaku komunikacijsku vrijednost - govorila je o pripadnosti narodu i vjeri.
"Tradicijska baština ogromno je i neiscrpno hrvatsko bogatstvo, a tetovaža, s obzirom na to da posljednjih godina postaje sve popularnija, suvremeno je sredstvo neverbalne komunikacije kojim možemo popularizirati našu kulturu i baštinu", kaže autorica dr. sc. Vesna Haluga. Uz to, knjiga "Znamen na koži – tradicijska tetovaža žena Hrvatica, katolkinja iz Bosne i Hercegovine" ima i svoj pjenušac - Znamen.

Za studente španjolskog

Hrvatsko-španjolski rječnik prvi je rječnik većeg obujma u hrvatsko-španjolskoj dvojezičnoj leksikografiji i najpotpuniji hrvatsko-španjolski rječnik objavljen u Hrvatskoj. Donosi oko 65.000 natuknica i 5200 frazeoloških jedinica, a osim općeg leksika obrađuje i stručno i tehničko nazivlje iz područja humanističkih, društvenih, prirodnih i tehničkih znanosti. Namijenjen prije svega studentima španjolskog jezika i književnosti te prevoditeljima s hrvatskog na španjolski jezik, ovaj rječnik može poslužiti svima koji žele upoznati jezično bogatstvo jednog od najvećih svjetskih jezika.

Uspomena na početak školovanja

Posvetili smo se i najmlađima te vam donosimo jedinstveni Prvašić - knjigu uspomena na prvi razred. Prvi prijatelji iz školskih klupa, prva učiteljica, prva slova, prve domaće zadaće, prvi izleti... sve će ostati zabilježeno u ovim zabavnim koricama. Ima mjesta za više od 20 fotografija, 3 lista za vježbanje, rubriku Spomenar, rođendanski kalendar, raspored sati... Knjiga je prikladna i kao rođendanski poklon. Ali najvažnije, ostaje kao uspomena Vama i vašem prvašiću na nezaboravnom početku školovanja.

Prvi puta nakon 329 godina

A sada se vraćamo u prošlost. Ili bolje, donosimo vam prošlost u sadašnjost. Riječ je o djelu mletačkog redovnika i službenog kartografa Vincenza Marie Coronellija "Citta, Fortezze, ed altri Luoghi principali dell' Albania, Epiro e Livadia, E particolarmente i posseduti da Veneti" kojeg su tadašnje vlasti zadužile da napravi karte njihovih jadranskih i jonskih posjeda. U našoj nakladi reizdane su prve zbirke karata Mediterana i našeg dijela Jadrana nakon 329 godina. Coronelli je detaljno zabilježio tadašnje fortifikacije, gradove, otoke, dijelove obale, ali i ljude koji su tu živjeli - od seljaka, do plemića i gospode. Među prvima je napravio kartu delte Neretve, a sve to bez da je nogom ikada kročio na s ove strane Jadrana. Naime, služio se podacima koji su dolazili od vojnih inženjera i graditelja koji su ih slali u Veneciju kao strogo centraliziranu republiku.

Ilustrirano luksuzno izdanje Hobbita  

Na ovogodišnji Interliber doći ćemo s mnoštvom naslova stranih autora, a izdvajamo romane, fantasy, romane za mlade, biografije, publicistiku, turističke vodiče... Možete birati između 1000 knjiga na engleskom te 100 na njemačkom jeziku. Izdvajamo ilustrirano luksuzno izdanje Tolkienovog Hobbita za sve prave obožavatelje, novu Colleen Hoover, serijal The Witcher, novi kriminalistički roman norveškog pisca Jo Nesbøa The Night House, kompletnu kolekciju Harryja Pottera u tvrdim koricama, novog Jamiea Olivera koji se ovom prilikom posvetio mediteranskoj kuhinji i začinima te mnoge druge. Za strane naslove smo pripremili popuste od 10 do 50 posto.
Više možete istražiti na našem web shopu. Vidimo se na Velesajmu!

Komentari

(0)
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.