Promocija knjižica Znamen na Interliberu

Tradicijske katoličke tetovaže Hrvatica iz BiH imaju 317 motiva. Ozbiljna je to brojka o kojoj su na predstavljanju knjige Znamen na koži govorili autorica dr.sc. Vesna Haluga, urednica Petra Somek, prof., Eva Balažin iz Traditional Croatian Tattoos te Marko Dominović u ime Knjižare Dominović.

- Od sredine 15. stoljeća spašavale su živote žena za vrijeme osmanlijskih osvajanja te je kroz njih ispričana priča o opstanku hrvatskog naroda, objasnila je dr.sc. Vesna Haluga na pozornici paviljona 6 Zagrebačkog velesajma na Interliberu.
No, je li tradicijska hrvatska tetovaža nepravedno zanemarena u današnjem svijetu u kojem su tetovaže sve popularnije i popularnije? Vjerojatno je. Recimo samo da je niti jedan domaći sportaš takvim motivima nije oslikao svoje tijelo. Možda se i to uskoro promijeni.

Knjižica Znamen na koži izdana je na sedam jezika, uključujući i hrvatski. Uz nju predstavljen je i božićni paket koji uključuje knjigu Znamen na koži - Tradicijska tetovaža žena Hrvatica, katolkinja iz Bosne i Hercegovine, pjenušac Znamen te prigodnu kuglicu za božićno drvce.

 

 

Komentari

(0)
Još nema komentara. Budite prvi koji će komentirati.
Pošalji komentar

Ocijeni članak

Ocijeni proizvod

Vaš email koristitit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.